Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Ε.Σ.Υ. εκπέμπει SOS: Αρεταίειο και Αιγινήτειο θα σταματήσουν να δέχονται εισαγωγές ασθενών.



Τα προβλήματα στην υγεία άρχισαν να γίνονται πιο αισθητά.  Εδώ που είχε φτάσει το πράγμα στην δημόσια υγεία, τα πάντα ήταν αναμενόμενα.

Διαβάζουμε ότι τα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο θα σταματήσουν να δέχονται εισαγωγές ασθενών.  Και αυτό λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι των νοσοκομείων,  τα χρήματα δεν φτάνουν για να καλύψουν βασικές ανάγκες, σε τρόφιμα, καύσιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Το γεγονός για κάποιον που παρακολουθεί τα θέματα της υγείας δεν θα πρέπει να εκπλήσσει.  Επισημαίνεται ότι, εκτός από το τεράστιο κεφάλαιο, της αλόγιστης σπατάλης στο ιατροφαρμακευτικό υλικό και τις υπέρογκες τιμές που πληρώνουν τα νοσοκομεία για την αγορά του, υπάρχει  και ένα εξίσου μεγάλο κεφάλαιο, των κάθε λογής εργολάβων, που νόμιμα λυμαίνονται το ΕΣΥ.  

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  μάλλον,  δεν έχει ενημερωθεί,   ή δεν έχει την αίσθηση  του όγκου τον χρημάτων, που φεύγουν κάθε χρόνο στους εργολάβους.  Εργολάβοι για καθαριότητα, ασφάλεια, εστίαση, θέρμανση, συντήρηση, εργολάβοι για ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου. Εργολάβοι για ψήλου πήδημα.  Και εδώ δεν μιλάμε για χιλιάδες ευρώ, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, που ξοδεύονται ετησίως, σε κάθε Δημόσιο Νοσοκομείο.  Τα ποσά είναι εξωφρενικά, και κανείς δεν θέλει να βάλει τέρμα σε αυτή την αλόγιστη  σπατάλη του δημοσίου χρήματος.  Μια σπατάλη  που  διαιωνίζεται «νόμιμα», χρόνια τώρα, στέλνοντας τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα,  στις τσέπες ορισμένων, για να  πλουτίζουν, δίνοντας ψίχουλα στους εργαζόμενους.

 Σε μια σοσιαλιστική Κυβέρνηση αυτά είναι αδιανόητο να συμβαίνουν.   Οι Διοικήσεις των νοσοκομείων, όσες θέλουν να κάνουν κάτι πάνω σε αυτό, είναι με δεμένα τα χέρια από την ισχύουσα Νομοθεσία.

Ο κ. Υπουργός Υγείας, αντί να αποφασίζει για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, και άλλα τερτίπια που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη δημόσια υγεία,  του λαού, ας δείξει την  πρέπουσα σοβαρότητα, για το παραπάνω θέμα και ας βάλει τέρμα σε αυτή τη σπατάλη, πρώτον, γιατί είναι βέβαιο ότι η ωφέλεια του κράτους θα είναι τεράστια και δεύτερον,  γιατί έτσι απαιτείται να ενεργεί  μια Κυβέρνηση που θέλει να αποκαλείται Σοσιαλιστική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου