Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Σύλλογος «ΕΥΓΕΡΟΣ» σας καλεί σε εκδήλωση Λογοτεχνικής βραδιάς.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος «ΕΥΓΕΡΟΣ» σας καλεί σε εκδήλωση Λογοτεχνικής βραδιάς αφιερωμένη στον ποιητή Γιώργο Σπηλιώτη, τέως Αξιωμ. Γέφυρας Εμπορικού Ναυτικού.


Η Λογοτέχνης Ρίτα Τσιντίλη – Βλισμά θα μιλήσει για την ποίηση του Γιώργου Σπηλιώτη, που περιλαμβάνει τις ποιητικές συλλογές : «Θάλασσα Αγάπη μου», «Θαλόν Ελαίας», «Φάρος», «Ο Ναυτικός μου Σάκκος».

Ο Λογοτέχνης γιατρός Γεράσιμος Ρηγάτος θα μιλήσει για το βιβλίο, της ζωής του Οφθαλμιάτρου Μαρίνου Χιόνη, «Το Παιδί που άλλαξε το Πεπρωμένο του» (απόσπασμα κριτικής του κ. Γεωργίου Ν. Μοσχόπουλου, Ιστορικού Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών)

…Κλείνω αυτή την ολιγόλογη παρουσίαση του βιβλίου του Σπηλιώτη με ό,τι ο ίδιος επέλεξε να εντάξει στον επίλογό του, χαρακτηριστικό κι αυτό όχι μόνο για τον βιογραφούμενο Μαρίνο Χιόνη, αλλά και για τον βιογραφούντα ποιητή Γιώργο Σπηλιώτη, που συχνά μας προσφέρει με τις ποιητικές και άλλες συνθέσεις του την αδιάλειπτη ευαισθησία του προς κάθε ανθρωπιστική πράξη. Γράφει, λοιπόν, ο Σπηλιώτης (σελ.115) : «Τον ρωτήσαμε στο διάβα του στη ζωή [εννοεί τον Χιόνη] τι προσέφερε στην κοινωνία και μας απάντησε με μετριοπάθεια: «Πρώτον, λίγη χαρά και πολύ φως στον άνθρωπο. Δεύτερον, φιλία και βοήθεια όχι μόνο σε αυτούς που τα ζήτησαν, αλλά και σε αυτούς που υπέθεσα ότι τα χρειάζονταν, αν και δε τα ζήτησαν. Τρίτον, απεριόριστο χαμόγελο σε φίλους, γνωστούς, περαστικούς, στη μελαγχολία, στον πεσιμισμό και στα γηρατειά».

Η κριτική αυτή εκπονήθηκε για να συμπεριληφθεί στον 12ον Τόμο «Κεφαλληνιακών Χρονικών» Επετηρίδα της εταιρίας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών, αφιερωμένη στον Κεφαλλονίτη Σκηνοθέτη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκό Σπύρο Αντιόχου Ευαγγελάτο: «Κεφαλληνιακές Προσωπικότητες Ήθους»


Θα ακουστούν ποιήματα από την Ελένη Καδά και τον Περικλή Ματαράγκα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η ποιήτρια Καλλιόπη Σπιτά, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.
Τρίτη, 17 Μαϊου, 2011, ώρα 7:30 βραδινή
Πολιτιστικό Κέντρο, Δεληγιώργη 24, Αθήναι
Πληροφορίες: 210 –
522-2175, 26710 – 23-515

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου