Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Στη Βουλή το σκάνδαλο των υποβρυχίων

 
          Τυχόν ποινικές ευθύνες πέντε πρώην υπουργών (τρεις του ΠΑΣΟΚ και δύο της Νέας Δημοκρατίας) καλείται πλέον να διερευνήσει η Βουλή σχετικά με το σκάνδαλο της προμήθειας υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο 1998-2009. Οι σχετικές δικογραφίες απεστάλησαν χθες στη Βουλή από τον αντεισαγγελέα Εφετών Αθ. Κατσιρώδη.


          Η πρώτη δικογραφία αφορά στην περίοδο 1998-2002 και θα διερευνηθούν η πιθανή ποινική εμπλοκή του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που αποφάσισαν και υπέγραψαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 του Πολεμικού Ναυτικού. Οι συμβάσεις επίσης αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό, τριών υποβρυχίων τύπου "Ποσειδών", καθώς και τα αντισταθμιστικά οφέλη.

           Η δεύτερη δικογραφία εκτείνεται στο χρονικό διάστημα 2002-2009 και θα διερευνηθεί ο ρόλος των τότε υπουργών Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Βενιζέλου, που ασχολήθηκαν με την υλοποίηση και την εκτέλεση των αρχικών συμβάσεων.
Πηγή: www.avgi.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου