Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αρσένης και Μαραβέγιας στο ΤΕΙ στη Ζάκυνθο – Και μια επισήμανση

             Χθες, Δευτέρα 11.4, έγινε η τελετή ορκωμοσίας αποφοιτησάντων από το ΤΕΙ – Τμήμα Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος και Οικολογίας. Προσκεκλημένος ήταν και ο π. Υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Η τελετή έγινε στο Πνευματικό Κέντρο με την παρουσία πολύ κόσμου ενώ παρακολούθησε σύσσωμη η Δ.Ε. του ΤΕΙ Ι.Ν. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της καλής λειτουργίας του ιδρύματος και των παραρτημάτων του.
Ειδικά στη Ζάκυνθο ο κόσμος έχει κυριολεκτικά αγκαλιάσει το ΤΕΙ. Από την Εκκλησία –που προσέφερε τον χώρο για την ανέγερση- μέχρι τον απλό πολίτη. Το γεγονός ότι έχει καταβληθεί εκεί –και συνεχίζει να καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, είναι κάτι που το «εισπράττουν» όλοι: φοιτητές και κοινωνία.
Το Τμήμα Τεχνολογίας, Περιβάλλοντος και Οικολογίας συνεργάζεται με Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας και γίνονται καλοκαιρινά προγράμματα. Ο π. Υπουργός μιλώντας αναφέρθηκε
και στα τμήματα του ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά και ευχήθηκε η κοινωνία της Κεφαλλονιάς και της Λευκάδας να αγκάλιαζε τα τμήματα έτσι όπως και η γειτονική κοινωνία της Ζακύνθου. «Το αγκάλιασμα αυτό είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής».
Ως παράδειγμα αναφέρουμε την σχέση που μπορεί να αναπτύξει το Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας με τους ντόπιους παραγωγούς συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στην Κεφαλλονιάς.
Ως προς το Τμήμα Μουσικών Οργάνων, θα πρέπει να αναφέρουμε την δράση –έκδοση του βιβλίου-CD με τίτλο «Στην ανέμη του χορού» του Γεράσιμου Γαλανού που έγινε το 2010 συμβάλλοντας έτσι στην διαφύλαξη και προβολή της τοπικής μουσικής παράδοσης και επιβεβαιώνοντας πως η στήριξη της τοπικής κοινωνίας αποδίδει «καρπούς» εκατέρωθεν επωφελείς.
Με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ι.Ν. τον Κεφαλλονίτη Ναπολέοντα Μαραβέγια, το βέβαιο είναι πως ετοιμάζονται ποικίλες δράσεις που θα εδραιώσουν πλέον τα τμήματα του ΤΕΙ στο νησί μας.
Κλείνοντας, και επειδή ο καιρός παρήλθε και «το καράβι έχει απομακρυνθεί εντελώς από το λιμάνι» επιτρέψτε μου μια σκέψη-επισήμανση την οποία δεν εξέφρασα ποτέ λόγω ιδιαίτερων σχέσεων – και θα αντιληφθείτε τι ακριβώς εννοώ-. Θεωρώ πως η Κεφαλλονιά –και για να είμαι πιο συγκεκριμένη- οι πρώην Δήμοι, τόσο του Αργοστολίου όσο και της Παλικής ΟΦΕΙΛΑΝ, τιμώντας τον ιδρυτή του ΤΕΙ Γεράσιμο Αρσένη –και είναι βέβαιο ότι οι ιστορικοί θα αποδώσουν τεκμηριωμένα τα εύσημα- να ονομάσουν, έστω, κάποιο δρόμο με την επωνυμία του. Όλα τα χρόνια, από την ίδρυση του ΤΕΙ και μετά, παρακολουθούσα εκ του σύνεγγυς ποια ονόματα έδωσαν όλοι οι Δήμαρχοι σε δρόμους, πότε και για ποιο λόγο. Αν αναφερθώ αναλυτικά σε ορισμένα παραδείγματα, θα μείνετε αποσβολωμένοι…
Παρακαλώ η σκέψη- επισήμανσή μου αυτή σε καμμιά περίπτωση να μην εκληφθεί ως ιδέα-πρόταση και να δω, έστω μετά από κάποιο Χ χρονικό διάστημα, π.χ. τον Δήμο Κεφαλλονιάς να … προτείνει κάτι τέτοιο, γιατί θα … γελάσει κάθε πικραμένος.
Ευρυδίκη Λειβαδά για την Εφημερίδα των Κεφαλλήνων
Πηγή & Φωτο: http://www.odusseia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου