Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Διονύσης Μαρκάτος, απαντά στις καταγγελίες του Σωματείου των Εργαζομένων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

 
          Σχετικά με επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου που είδε το φως της δημοσιότητας με απαξιωτικά και συκοφαντικά σχόλια όχι μόνο εναντίον μου αλλά και ενάντια στο ίδιο το Νοσοκομείο έχω να πω τα εξής:
 

Α)Καμία παράνομη μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχει γίνει έως σήμερα και όποιοι διαθέτουν τέτοια στοιχεία τους καλώ να τα δώσουν στη δημοσιότητα.
Μία μόνο μετακίνηση νοσηλευτή έχει γίνει κατόπιν μάλιστα της σύμφωνης γνώμης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.
Όταν ζήτησα άλλη μετακίνηση προκειμένου να καλύψω το δυσαναπλήρωτο κενό εγκυμονούσης υπαλλήλου και διαπίστωσα άρνηση υπαναχώρησα.
Που είναι λοιπόν όλες αυτές οι παράνομες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού και πότε έγιναν;
 

Β)Μιλούν για τα χρήματα υπερωριακής απασχόλησης που δεν έχουν καταβληθεί ακόμα και δεν λένε ότι όλο το πρόβλημα προκλήθηκε , επειδή αρνήθηκα να μοιράσω πλασματικά περίπου 40.000,00 ευρώ σε υπερωριακή απασχόληση. Επίσης αποκρύπτεται στην ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων ότι ενώ είχαν κατατεθεί όλα τα δικαιολογητικά για την πληρωμή όλων των μηνών ,μέλος του Σωματείου ήταν αυτός που κατήγγειλε στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι στο Νοσοκομείο μας δεν υπάρχει παρουσιολόγιο και ότι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την υπερωριακή απασχόληση του οδηγού δεν ήταν ορθά διατυπωμένη .
Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα εγώ είμαι αυτός που τρέχω για να κρατηθούν τα χρήματα από το Υπουργείο Υγείας και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής.
Αυτή την αλήθεια δεν την γνωρίζουν; Δεν την ξέρουν; Ποιος έχει άραγε την ευθύνη;
 

Γ)Μιλούν για έλλειψη οδηγών στο ασθενοφόρο του Νοσοκομείου και αποκρύπτουν να πουν , ότι οι κάποιοι με τις πράξεις τους εξανάγκασαν το συνάδελφό τους οδηγό να παραιτηθεί από την πραγματοποίηση υπερωριακής απασχόλησης στο ασθενοφόρο όταν τότε καλύπτονταν όλα τα κενά .
Εγώ όμως είμαι πάλι σήμερα αυτός που τρέχει μαζί με τον Βουλευτή και επανειλημμένα έχουμε πάει στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να έρθει κι άλλος οδηγός, κάτι που θα συμβεί σύντομα ενόψει των επερχόμενων μετατάξεων.
 

Δ)Και επειδή κάνουν λόγο για κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους μου , καλώ τον οποιοδήποτε εργαζόμενο που έχει να μου καταλογίσει κάτι τέτοιο να βγει και να το πράξει επώνυμα.
 

Ε)Με κατηγορούν για καθυστέρηση στις κρίσεις προσωπικού λες και αγνοούν ότι όλα τα ζητούμενα στοιχεία έχουν σταλεί και εκκρεμεί η έκδοση σχετικής προκήρυξης από την 6η ΥΠΕ ως αρμοδία υπηρεσία.
 

ΣΤ)Και επειδή με ρωτούν αν θέλω ένα Νοσοκομείο «φάντασμα» ή ένα Νοσοκομείο με ανοδικούς δείκτες τους ας πάνε στο Γραφείο Κινήσεως του Νοσοκομείου να πάρουν σχετικά στοιχεία:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ Τ.ΕΠ.   2010  Α’ Τετράμηνο,  702,    Β’ Τετράμηνο , 1874,   Γ’ Τετράμηνο 1574
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι.   2010  Α’ Τετράμηνο,  1277,    Β’ Τετράμηνο , 1771,   Γ’ Τετράμηνο 1946
ΜΙΚ/ΚΕΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010  Α’ Τετράμηνο,  7500,                   Β’ Τετράμηνο , 25500,   Γ’ Τετράμηνο 24000

          Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο δεν έχει μόνο υποστηρικτές αλλά και αυτούς που το δυσφημούν σε μια δύσκολη περίοδο που έχουμε μπροστά μας όταν ανοίγει μάλιστα το κεφάλαιο των Συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων.
 

          Έχει άραγε αναλογιστεί το Σωματείο των Εργαζομένων τις ευθύνες του για μια τέτοια εξέλιξη όταν εκδίδει τέτοιου είδους ανακοινώσεις;
 

           Επειδή όμως οι φίλοι του Νοσοκομείου είναι πολλοί και προπάντων η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μπορέσαμε μέχρι σήμερα να καταφέρουμε πολλά:
 

1)Προχωρά επιτέλους η μελέτη αντισεισμικής θωράκισης του Νοσοκομείου η οποία καρκινοβατούσε επί 8 χρόνια με τη βοήθεια του ίδιου του Υπουργού αλλά και του Βουλευτή του Νομού μας.
 

2)Ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και είναι σε φάση ολοκλήρωσης στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποδεχθούμε μια νέα δωρεά ύψους 1.234.000,00 ευρώ για την κατασκευή νέας πτέρυγας.
 

3)Παραλάβαμε νέο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο μετά από δωρεά του Ιδρύματος
«Νοσοκομείο Παναγή και Αντωνίας Μαντζαβινάτου» καθώς επίσης και επιπλέον εξοπλισμό αξίας 70.000,00 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα και διάφορα άλλα.
 

4)Προκαλέσαμε δωρεά από το Ίδρυμα Μποδοσάκη η οποία βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης ,αξίας 30.000,00 ευρώ για αγορά μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας.
 

5)Πετύχαμε την πλήρη μηχανοργάνωση του Νοσοκομείου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται συνεργείο στο Νοσοκομείο το οποίο εγκαθιστά τα τελευταία μηχανήματα.
 

6)Ολοκληρώσαμε όλους τους στόχους που μας τέθηκαν από το Υπουργείο Υγείας με καταληκτική ημερομηνία την 31/3/2011.
 

7)Φέραμε νέο μηχάνημα αιματολογικού αναλυτή και ολοκληρώσαμε το διαγωνισμό για την προμήθεια νέας γεννήτριας αξίας 35.000,00 ευρώ .
 

8)Φέραμε από το Γ.Ν.Αρτας Μαστογράφο ,ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.
 

9)Φέρνουμε στο Νοσοκομείο μία φορά το μήνα άνω από 10 ιατρούς (Καθηγητές- Διευθυντές ΕΣΥ) οι οποίοι είναι συμπατριώτες μας και έρχονται εδώ προκειμένου αφιλοκερδώς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
 

10)Μεταφέρθηκαν οι Διοικητικές Υπηρεσίες, το Γυναικολογικό Ιατρείο και εξοπλίστηκε το Παιδιατρικό Τμήμα στη νέα πτέρυγα , με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα και εξοπλισμό.
 

11)Διορίζονται στους προσεχείς μήνες άλλοι τέσσερις γιατροί στο Νοσοκομείο μας καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. (Μικροβιολόγος, Ακτινολόγος, Παιδίατρος, Ορθοπεδικός).
 

12)Διορίστηκαν στα τέλη του 2010 άλλα επτά άτομα νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
 

14)Ενεργοποιήσαμε ξανά το Σύλλογο Φίλων του Μαντζαβινατείου Νοσοκομείου ο οποίος προς τιμήν του στηρίζει οικονομικά ,λειτουργίες του Νοσοκομείου μας.
 

          Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι παράνομα και συκοφαντικά είναι όλα όσα αναφέρονται στην εν λόγω ανακοίνωση καθώς επίσης ότι όχι μόνο «φάντασμα» δεν είναι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο αλλά μια πηγή ζωής για τον τόπο μας και το αποκούμπι κάθε Παλικισιάνου.
 

         Εγώ λοιπόν μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου ακόμη και με αυτούς που άδικα με κατηγορούν έχω ένα μοναδικό χρέος να προχωρήσουμε προς τα μπροστά αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας και προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
 

          Ο λαός της Παλικής γνωρίζει ποια είναι η προσπάθεια η οποία γίνεται σήμερα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο ,είναι αλληλέγγυος σε αυτή την προσπάθεια αλλά και σύμμαχος για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο Νοσοκομείο που θα εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια στο λαό μας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Δ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ
 


Η επιστολή του σωματίου εργαζομένων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου
          
        Το Σωματείο Εργαζομένων αισθάνεται την υποχρέωση να γνωστοποιήσει τόσο στους αρμόδιους φορείς όσο και στο λαό της Παλικής ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου αντί να παλέψει μαζί μας για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των Υπηρεσιών για την ανάπτυξη και την πρόοδο του , συνεχώς με τις κινήσεις του και την συμπεριφορά του βαίνει προς την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των παρεχόμενων Υπηρεσιών στους κατοίκους της Παλικής.
 

       Συγκεκριμένα αποδυναμώνει συνεχώς τη Νοσηλευτική υπηρεσία με παράνομες μετακινήσεις νοσηλευτών.
 

        Οι υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται οφείλονται στη φιλοτιμία και ευσυνειδησία του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που δουλεύουν με υπερβάλλοντα ζήλο. 
       Όμως οι αντιξοότητες είναι πολλαπλές και δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους του να αρθούν.
 

        Δεν είναι δυνατόν επί παραδείγματι να παρέχει υπηρεσίες μια νοσηλεύτρια και στην κλινική και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όταν το νοσοκομείο στερείται νυχτοφύλακα με κίνδυνο τη ζωή της. Και για να προλάβουμε την διαστρέβλωση της αλήθειας να σας διευκρινίσουμε ότι μπορεί αυτή την περίοδο η νοσηλευτική υπηρεσία να αποτελείται από έναν ικανοποιητικό αριθμό νοσηλευτών που δίνει την δυνατότητα παροχής ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας δεν σημαίνει όμως ότι αντικαθιστά το ρόλο του νυχτοφύλακα. Ακόμη κ. Διοικητά να σας τονίσουμε ότι αρμόδια για να κρίνει των αριθμό νοσηλευτών ανά βάρδια είναι μόνο η διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ουδείς άλλος.
 

          Ας μας απαντήσει ο κ. Μαρκάτος τι επιθυμεί τελικά ένα νοσοκομείο φάντασμα ή ένα νοσοκομείο με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ανοδικούς δείκτες (άλλωστε αυτή είναι και η υποχρέωσή του).
 

         Ας μας απαντήσει επίσης ο κ. Μαρκάτος πότε θα τακτοποιηθούν οι οφειλές του προσωπικού για νυχτερινά και εξαιρέσιμα μηνός Δεκεμβρίου 2009, Ιουλίου - Αυγούστου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010, παίρνοντας επιτέλους σοβαρά τον ρόλο που του έχουν αναθέσει και όχι συνεχώς να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του και ας σταματήσει επιτέλους να κάνει κατάχρηση της εξουσίας που του έδωσε η πολιτεία.
 

         Ακόμη το Σωματείο θέλει να καταγγείλει την αδιαφορία του Διοικητή για την επίλυση του σοβαρού θέματος της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου που εκκρεμεί από την ημέρα του διορισμού του στο Νοσοκομείο και επαφίεται στον εθελοντισμό συμπολιτών μας που δεν έχουν και αντίστοιχη εκπαίδευση.
 

        Τέλος κ. Διοικητά μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι οι ενέργειές σας όσον αφορά τις κρίσεις προσωπικού σε θέσεις ευθύνης , οι οποίες όπως και εσείς γνωρίζετε δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο νοσοκομείο μας;
 

        Δυστυχώς η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλλουμε για τη στήριξη και τη διατήρηση του Μαντζαβινατείου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αδυναμία Διοίκησης και γι’ αυτό κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.
 

         Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν και τους συμπολίτες μας να λάβουν γνώση.

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου