Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Έλεγχος του «Πόθεν έσχες» από το 1974 μέχρι σήμερα.


 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, ανακοίνωσε ότι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα καταθέσει πρόταση νόμου, για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», όλων όσων διετέλεσαν σε υπουργικό θώκο, από το 1974 μέχρι και σήμερα.  Αυτό θα γίνει σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αναλάβει πρωτοβουλία πάνω σε αυτό θέμα.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι, θα πρέπει νομοθετικά να δίνεται  η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές, να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

Την ίδια πρόταση είχε διατυπώσει και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς τον Ιανουάριο.

Είναι μια πραγματικά, πολύ καλή πρόταση που θα πρέπει να ψηφιστεί από όλους.  Αρκεί να μην είναι πυροτεχνήματα  για την  δημιουργία εντυπώσεων.

Κανονικά θα έπρεπε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, και απορώ γιατί δεν το κάνει,  μετά τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο, να είχε υιοθετήσει της πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του κ. Σαμαρά και να είχε προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, η οποία να μην περιοριζόταν μόνο σε Υπουργούς, Υφυπουργούς κλπ, αλλά σε μεγαλύτερο φάσμα του πολιτικού κόσμου και όχι μόνο.  

Έχουν χρέος απέναντι στον φορολογούμενο Έλληνα και Ελληνίδα, να εξυγιάνουν την πολιτική ζωή του τόπου μας.   Είναι για το συμφέρον του Λαού και της Πατρίδας μας.  Μπορεί να γίνει, αρκεί οι κυβερνώντες να το θελήσουν.  Το Θέλουν ;

            Διαβάστε επίσης:

Ας ξεκινήσει η διαφάνεια του δημόσιου βίου από το Δήμο Κεφαλονιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου