Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Είμαστε τσίρκο» παραδέχθηκε σύμβουλος της συμπολίτευσης στη 12η Συνεδρίαση του Δ. Σ.

         Πραγματοποιήθηκε χθες η 12η συνεδρίαση του Δ.Σ. Τέθηκαν ερωτήσεις εκτός ημερησίας προς τον κ. Δήμαρχο. Στις περισσότερες απάντησε χωρίς … να δώσει απάντηση. Μια από τις ερωτήσεις αφορούσε και στο πόσους συμβούλους έχει. «6 με 7 νάμαστε καλά» ακούστηκε στην αίθουσα. Φυσικά, δεν το είπε ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος. Και ούτε απάντησε στο «από πού και πώς πληρώνονται». (Ακούστηκαν πολλά ειρωνικά γέλια από παντού).
Η συνέχεια για άλλη μια φορά ήταν επεισοδιακή μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης. Και συγκεκριμένα μεταξύ του τ. Αντιδημάρχου κ. Ρουχωτά με τον κ. Δήμαρχο για το θέμα του κλεισίματος του γραφείου της Πολεοδομίας στην Παλική. «Δεν μπορεί να έχουμε ένα μηχανικό και μια διοικητικός υπάλληλος στη πολεοδομία στη Παλική» είπε στα άπταιστα ελληνικά που χειρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Και συνέχισε: «Η απόφασή μου λοιπόν είναι κατηγορηματική». Βέβαια μετά … αναίρεσε τον εαυτό του όταν ο κ.
Κοτσιλίνης του είπε «Ο κ. Δήμαρχος ...είναι αποφασισμένος». Τότε πήρε ο κ. Δήμαρχος πίσω αυτό που πριν λίγο είχε τονίσει.  Και είπε ακριβώς: «εφ’ όσον θέλετε να το φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο να το βάλουμε στο επόμενο και να ‘ρθει και η προίσταμένη της Πολεοδομίας….. η πρώτη απόφασή μου ήταν να αφήσω ένα μηχανικό και μια διοικητικός…. ».(Αφήστε. Το εμπεδώσαμε). 
Εκ μέρους των δημοτών της Παλικής ο κ. Ρουχωτάς …. ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο. Δεν άργησε όμως να έλθει ο π. Αντιδήμαρχος Παλικής σε ρήξη με τον κ. Σαββαόγλου όταν ο τελευταίος του έκανε παρατήρηση γιατί διέκοψε τον κ. Δήμαρχο. Έτσι, δώσε δώσε έγινε ο κακός χαμός. Επενέβη ο κ. Δήμαρχος που σηκώθηκε απειλητικά κουνώντας το χέρι του προς τον κ. Ρουχωτά. «Ρουχωτά, αν ήρθες να μου διαλύσεις το δημοτικό συμβούλιο έχεις πέσει έξω». «Το λόγο επί προσωπικού» ζήτησε ο κ. Ρουχωτάς και πήρε την απάντηση από τον κ. Δήμαρχο: «Την απάντηση την πήρες. Δεν θα την περάσεις από κόσκινο. Δεν έχεις δικαίωμα». Λίγο μετά «Είναι η τελευταία φορά που θα ανεχθώ από τον Δήμαρχο όρθιο να μου απευθύνει το λόγο στον ενικό. Και απευθύνομαι σε σένα πρόεδρε να τον ανακαλέσεις στην τάξη» είπε ο κ. Ρουχωτάς και θυμήθηκε το ανεκδιήγητο που είχε πει ο κ. Δήμαρχος κάτι για "πιάσιμο" μέρους του σώματός του.
Στο θέμα του κλεισίματος της Πολεοδομίας στο Ληξούρι παρενέβησαν ο κ. Διονύσης Αραβαντινός και η Λαϊκή Συσπείρωση. Αλλά το κομφούζιο δε σταμάτησε εκεί. Με παρέμβασή του ο κ. Γεράσιμος Αποστολάτος κάνοντας υποδείξεις προς τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. είπε «Είμαστε τσίρκο και … θα αποχωρήσω». Τελικά αποχώρησε ο …. κ. Πρόεδρος θέτοντας στον εαυτό του … μομφή. Παρενέβη ψύχραιμα ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης: «Πρέπει να βοηθηθεί ο κ. Πρόεδρος … από όλους μας, …. τον οποίο και στηρίζουμε». Επίσης και οι κ.κ. Μιχαλάτος και Γκισγκίνης στήριξαν τον κ. Πρόεδρο.
             Γιατί αποσύρθηκε το 12ο θέμα της 12ης συνεδρίασης του Δ.Σ. το Διάλυση Σύμβασης – Διακοπή εργασιών του έργου: «Αποπεράτωση Ναυτικού Μουσείου Φάρσων»; Είναι αλήθεια πως ο κ. Πρόεδρος είπε: αναβάλλεται για πολιτικούς λόγους; Ποιοι είναι αυτοί;
            Κατά τα άλλα, αν και το συμβούλιο κράτησε μετά την 1η π.μ., επικράτησε ηρεμία και συζητήθηκαν όλα τα θέματα.
Μ. Δ. Για την Εφημερίδα των Κεφαλλήνων   http://www.odusseia.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου