Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αν ο κ. Κουσελάς λέει την αλήθεια βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλο σκάνδαλο.


Δημήτρης Κουσελάς: "τι μέτρα έχεις πάρει για τους μεγαλοοφειλέτες;"

Ευάγγελος Βενιζέλος:  "Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός, εσύ τι έκανες γι' αυτό στη διάρκεια της θητείας σου;"

Δημήτρης Κουσελάς: "Ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από την κυβέρνηση. Εγώ παρέδωσα λίστα με φοροφυγάδες και με έφαγαν τα μεγάλα συμφέροντα"

Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του  πρώην Υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, χθες, στην συνεδρίαση του  Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Κουσελάς υποστήριξε, επίσης, ότι είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 φοροφυγάδες, ο καθένας από τους οποίους, είχε βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, αλλά η έρευνα -όπως είπε- δεν προχώρησε.

Δηλαδή το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει περίπου, τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. 
Μετά από όλα τα παραπάνω ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπονής διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι, τι είδους έρευνα θα διεξαχθεί.  Τι θα αποδείξει αυτή έρευνα;  Αν υπάρχει αυτή η περιβόητα λίστα, γιατί χρειάζεται εισαγγελική έρευνα για να πράξει η Κυβέρνηση τα νόμιμα;  Μήπως για να παρέλθει ο χρόνος, όπως συνήθως, συμβαίνει και η λίστα να περάσει στη λήθη;

Αυτά τα οποία είπε ο κ. Κουσελάς  αποτελούν μέγα σκάνδαλο.  Αφήνει υπονοούμενα ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης συνεχίζει να υπάρχει διαπλοκή.  Και αυτή η διαπλοκή τον έδιωξε από τον κυβερνητικό θώκο που κατείχε.  Δηλαδή η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση διαπλέκεται με την πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο.  Επαναλαμβάνω, αν ο κ. Κουσελάς λέει την αλήθεια, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο, που αν δεν κουκουλωθεί, θα πρέπει να φέρει τα πάνω - κάτω στην Κυβέρνηση. 

 Ο κ. Πρωθυπουργός, θα πρέπει να βγει και να απολογηθεί, στον Ελληνικό λαό, στου οποίου τις πλάτες έχει φορτώσει όλα τα οικονομικά βάρη, και τις αμαρτίες των προηγουμένων Κυβερνήσεων,  με αποτέλεσμα να βυθίζεται, μέρα με τη μέρα όλο και περισότερο στην αβεβαιότητα, στην απελπισία και στην απόγνωση . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου