Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Για τη σωτηρία της χώρας και του λαούΈκκληση - κάλεσμα σε κοινό αγώνα με στόχο την απεμπλοκή από το Μνημόνιο, την εκδίωξη της τρόικας και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας απευθύνουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις "που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου".


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, όπως και οι ίδιοι τονίζουν, απευθύνονται στους Έλληνες πατριώτες καλώντας τους να απεγκλωβιστούν από την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας και με αγωνιστική συνεργασία να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση που θα φέρει τον λαό στην εξουσία.

Την έκκληση συνυπογράφουν οι αγωνιστές: Βαρδινογιάννης Βαρδής, Γλέζος Μανώλης, Γουργιώτης Νίκος, Δαμιανάκου Βούλα, Θανασέκου Βάσω, Θεοδωράκης Μίκης, Καλλίνος Θόδωρος, Καραγιώργη Μαρία, Κατερίνης Παναγιώτης, Μπενά Ελένη, Μπενάς Τάκης, Μπιτσάκης Ευτύχης, Τσαπόγας Γιώργος.

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσίευσαν χθες έχει ως εξής:

"Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια το πρόβλημά της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους. Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεωκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεωλυσίων και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία.

Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατάται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:

* την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας,

* την ανάκτηση και την κατοχύρωση της εθνικής κυριαρχίας,

* την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας,

* τον ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό της χώρας μας,

Κατά συνέπεια: Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των δύο κομμάτων εξουσίας, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της τρόικας και του Μνημονίου σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας.

Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει τον λαό στην εξουσία".
Πηγή: http://avgi.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου