Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι


«Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι».  Με αυτό το σύνθημα, το κίνημα "δεν πληρώνω", σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη εισφορά των ακινήτων, καλεί το λαό, την Παρασκευή 28/10/2011, να σβήσουν τα φώτα από της 19:00, μέχρι 7πμ του Σαββάτου.


Ανακοίνωση του κινήματος «Δεν Πληρώνω» αναφέρει: "700.000 λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ήδη ταχυδρομηθεί και αρκετές χιλιάδες είναι ήδη στα χέρια μας. Το χαράτσι στα σπίτια μας δεν θα επιβληθεί εάν αρνηθούμε να το πληρώσουμε τώρα.

Πέραν της αντισυνταγματικότητας, εκτός του ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, στην ουσία εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκαιο.
Από εμάς περιμένουν να εισπράξουν και εάν το καταφέρουν θα μπορούν αν ισχυριστούν ότι νομιμοποιήσαμε τις επιλογές τους, είμαστε ανίσχυροι μπροστά τους, δεν καταφέραμε να εντάξουμε την ατομική μας αντίθεση στην συλλογική αντίσταση για να νικήσουμε.

Τι μας φοβίζει; Θα μας κόψουν το ρεύμα; Σκεφτήκαμε ποτέ ότι η ΔΕΗ μια επιχείρηση που περιμένει να εισπράξει δεν μπορεί να ξεμείνει από πελάτες; Ένα εκατομμύριο μόνο λογαριασμοί εάν δεν πληρωθούν, η ΔΕΗ δεν μπορεί να αντέξει. Και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Θα στείλουν την οφειλή στα δημόσια ταμεία; Να τη στείλουν και να περιμένουν. Εμείς δεν θα πληρώσουμε και θα τους ανατρέψουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου