Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Στη δημοσιότητα ο απολογισμός του Κυβερνητικού Έργου.


Στην δημοσιότητα βγήκε ο απολογισμός του Κυβερνητικού έργου  του  ΠΑΣΟΚ, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης.

Ο απολογισμός μεταξύ άλλων αναφέρει:

Πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έκλεισε 2 χρόνια διακυβέρνησης, 2 χρόνια μεγάλης προσπάθειας και αγώνων για την αλλαγή της Ελλάδας και για την αποφυγή της χρεοκοπίας.

Σε αυτά τα 2 χρόνια, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, έγιναν πολλά, σε όλους τους τομείς: στην οικονομία, την παιδεία, την προστασία του πολίτη, τη δημόσια διοίκηση, τον τουρισμό, την αυτοδιοίκηση, την υγεία, το πολιτικό σύστημα, το ασφαλιστικό, την αγροτική ανάπτυξη, κλπ.
Πολλά είναι όσα άλλαξαν και ακόμα περισσότερα όσα έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν.

Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ,

«Πριν από σχεδόν 2 χρόνια, ο Λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε Επανάσταση. Την Επανάσταση του αυτονόητου!

Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της. Αυτό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμου μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους.»

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η Ελλάδα είναι όρθια και προχωράει μπροστά, τα ελλείμματα και η σπατάλη μειώνονται συνεχώς, η κρατική διόγκωση περιορίζεται, οι εξαγωγές αυξάνονται, το ασφαλιστικό σύστημα είναι πια βιώσιμο, τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν, η παιδεία αλλάζει με συναίνεση, οι Έλληνες αποκτούν πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, η αυτοδιοίκηση μεταρρυθμίστηκε και γίνεται πιο λειτουργική.

Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και την αλλάζουμε μαζί.»


   Διαβάστε τον πλήρη απολογισμό των 2 ετών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάνοντας κλικ ΕΔΩ  

- Μπορείτε να  κατεβάσετε την περίληψη του απολογισμού κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ο Τηλεβόας Κεφαλονιάς αφού διάβασε με προσοχή τον απολογισμό, δεν έχει να σχολιάσει κάτι, μόνο, με μεγάλη του λύπη  θα πει τη λαϊκή ρήση: «Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου