Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Όχι στην εξαθλίωση των Αναπληρωτών και Ωρομισθίων. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, διότι, στηριζόμενο στο μεσοπρόθεσμο (Ν. 3986), δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Οι αναπληρωτές κατατάσσονται αυτόματα στο αρχικό κλιμάκιο (ΜΚ 18)! ενώ
αντίστοιχα, από 1/7/2011 έχει παγώσει η μισθολογική ωρίμανση για όλους τους δημόσιους υπάλληλους.

Είναι φανερό, πως έχει αποφασιστεί η ένταξη και των αναπληρωτών στον εισαγωγικό μισθό του νεοδιόριστου, δηλαδή στα 660 ευρώ, ανεξάρτητα από τα χρόνια προϋπηρεσίας. Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει κούρεμα και ελεγχόμενη χρεοκοπία για το λαό.

Καταγγέλλουμε, επιπλέον, ότι σε πανελλαδικό επίπεδο ξεκίνησαν μετακινήσεις αναπληρωτών από Νομό σε Νομό κι από Περιφέρεια σε Περιφέρεια.

Τα βάρβαρα μέτρα δεν έχουν τέλος. Κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!

Απαιτούμε:
-                    Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος.
-                    Να μη μετακινηθεί κανένας συνάδελφος σε άλλο νομό ή περιφέρεια.
-                    Όχι στο νέο μισθολόγιο. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο.
-                    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-                    Δωρεάν στέγαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους / αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.
 
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για την οργάνωση και τη δράση των συναδέλφων αναπληρωτών – ωρομισθίων – ελαστικά εργαζομένων - αδιόριστων – ανέργων που θα κινείται στην πιο πάνω κατεύθυνση.
 
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
 
Αργοστόλι 30/10/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου