Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

Αν το 1821 υπήρχε ΜΕGA… Ο Κολοκοτρώνης ανακρίνεται στις ειδήσεις…


Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε ... MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε π.χ. βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά. Οι Έλληνες αντιστέκονται σθεναρά):

Τρέμη. «Και ενώ η πα…παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκλη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εεεεξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολύλύλύχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».

Πρετεντέρης. «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, κοτζαμπάσηδες-δεσποτάδες-καραβοκύρηδες έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος, το θράσος τονίζω, να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Τσίμας. «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων - φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».

Καψής. «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο ...κοτρώνης –πώς λέγεται, κάπως έτσι νομίζω- και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα».

Τρέμη. «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφλωφλωωνο, στο τηλέφωνο,  να τον ανακρίνουμε μέσω Skype. Κύριε Κολολολοκοτρώνη με ακούτε;

(Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).

Κολοκοτρώνης. «Συμπαθάτε με, δεν σας γροικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουνε και κουμπουριές πότε - πότε».

(Ακούγονται οι σχετικοί θόρυβοι. Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές).

Τρέμη. «Πείτε μας κ. Κολο-Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα; Αφού οι (μπουρδουκλώνει ως γνωστόν τα λόγια της. Δυσκατάλειπτα. Δεν γροικούμε να τα απομαγνητοφωνήσουμε) προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει Μνημούνι Μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέτε»;

Κολοκοτρώνης. (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).

Πρετεντέρης. «Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ ... γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».

Κολοκοτρώνης. (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).

Τρέμη. «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους Οθωμανούς αλλά και στους Ευρωπαίους; Η ιερά συμμαχία Αγγλία - Γαλλία - Αυστροουγγαρία - Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε σφάξε μας αγά μου ν' αγιάσουμε. Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς»; (Όλως περιέργως είπε προτάσεις ολόκληρες και ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕ η σιόρα).

Κολοκοτρώνης. (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).

Καψής. «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μού έγραψε τις προάλλες πως στο σεράι συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται φιλική εταιρεία. Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές ... φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι  προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».

Τσίμας. «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο ;»

Κολοκοτρώνης. (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).

Πρετεντέρης. «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο - τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάϊρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών».

Τρέμη. «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δκούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ' όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μουσο Μουσο Μεσολόγγι και αλλού. Πώς θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά ;»

Κολοκοτρώνης. (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει. Αμολά μια βρισιά – απ’ αυτές που ξέρει πολύ πολύ καλά- «Στον μπούτ… σας γράφω όλους σας μ@λ@κ.. » και φεύγει από την γραμμή. Ακούγεται του-του).

Τρέμη. (νευριασμένη και αναψοκοκκινισμένη) «Ορίστε θρά θρα θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας!!! Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι οι οι τρομοκράτες. Ας αλλά[μπρού]ξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντιν Χανουμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα

πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναναναναλόγκγκγκγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη.

Θυμίζουμε πως στις 11 στην Ανατροπή ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιγ… αρχιπ… αρχιδ… αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρα Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη και κυρίως ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ φωνή».
(ΤΕΛΟΣ)

(ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ).

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.3.2012, Εύα Παπαδάτου. Έγινε επεξεργασία και εμπλουτισμός κειμένου από την Ομάδα Κρούσης των ΟΔΥΣΣΕΙΑ-ΤΗΛΕΒΟΑ και ως κερασάκι μπήκε από τα χέρια του ΤΗΛΕΒΟΑ η ανάλογη φωτογραφία (copyright κερατάδες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου