Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Διαγωνισμός για μικρά παιδιά με θέμα: «Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό μας»

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κεφαλλονιάς, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό μας». Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των νηπιαγωγείων και των τριών πρώτων τάξεων των δημοτικών σχολείων του νησιού μας.


Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών μας μαθητών και αυριανών πολιτών για τη σπουδαιότητα του νερού και τον καθοριστικό ρόλο που παίζει  όχι μόνο για την ύπαρξή μας αλλά και για την επιβίωση του πλανήτη μας.

Τα περσινά έργα των συμμετεχόντων μας έδειξαν ότι οι μαθητές, ίσως περισσότερο και από εμάς τους ενήλικες, έχουν συνειδητοποιήσει την αξία του νερού καθώς και την ευθύνη τους για την ορθολογική διαχείρισή του.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, και αυτά με τη σειρά τους όλους εμάς, στην υιοθέτηση τρόπων όχι μόνο  εξοικονόμησης αλλά  και προστασίας αυτού του πολύτιμου αγαθού.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα έργα των περσινών νικητών του διαγωνισμού τα οποία πραγματικά κοσμούν τα γραφεία μας στο Αργοστόλι

Κατηγορία: Μαθητές Α΄, Β΄ & Γ΄ Δημοτικού
1ο Βραβείο:  Αγγελική Σταθάτου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
2ο Βραβείο: Γεράσιμος Παπαδημάτος, Δημοτικό Σχολείο Σάμης
3ο Βραβείο: Φωτεινή Σιφνάκη, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου
Κατηγορία: Μαθητές Νηπιαγωγείου
1ο Βραβείο: Άννα –Μαρία Γρουζή, Νηπιαγωγείο Σκάλας
2ο Βραβείο: Παυλίνα Παπαβασιλείου, Νηπιαγωγείο Πόρου

3ο Βραβείο: Αγγελική Σπανού, 4ο Νηπιαγωγείο Αργοστολίου


Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό την περσινή χρονιά καθώς και τους δασκάλους τους που με την πολύτιμη συμβολή τους βοήθησαν και αυτοί στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και σε όλους τους φετινούς συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου