Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Προέδρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Βαγγέλη Σπαθή για τις εκλογές.


Το … ταξίδι συνεχίζεται

Την χρονιά που διανύουμε το 2012, η Αδελφότητα μας γιορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυση της.

Στις εννέα δεκαετίες που έχει διανύσει, συνεχώς και αδιάλειπτα κρατά ζωντανό το αίσθημα της περήφανης καταγωγής μας, συνεισφέρει στην τοπική ιδιαίτερη, πολιτιστική μας παράδοση και την μεταδίδει από γενιά σε γενιά. Κάνει αισθητή την παρουσία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στον Πειραιά και τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρη την Αττική.


Στην διάρκεια όλων αυτών των χρόνων υπήρξαν μικροί και μεγάλοι αρωγοί και ευεργέτες που η Αδελφότητα αλλά και το Κεφαλλονίτικο φιλότιμο οφείλει να τους θυμάται, να τους ευγνωμονεί αλλά και να τους αναφέρει.

Σε όλη την παραπάνω ιστορική διαδρομή υπηρέτησαν τους σκοπούς της Αδελφότητας αρκετοί πρόεδροι και ακόμα περισσότεροι συμπατριώτες μας ως μέλη των διοικητικών συμβουλίων δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.

Αυτό που έχει καθιερώσει την Αδελφότητα πραγματικό ζωντανό σύλλογο είναι η διαχρονική συμμετοχή των συμπατριωτών μας , των μελών και των φίλων. Δεν είναι τυχαίο ότι τα χορευτικά τμήματα για παράδειγμα σήμερα πολλά παιδιά που συμμετέχουν μοιράζονται την εμπειρία τους με τους γονείς τους και παππούδες τους που επίσης συμμετείχαν.

Είναι βέβαιο ότι στην εποχή που ζούμε όλα δοκιμάζονται. Οι δυσκολίες αυξάνονται, οι συνθήκες γύρω μας δραματικές.

Το σίγουρο αντίδοτο σε αυτές τις καταστάσεις είναι να ξαναβρούμε, να ξανανταμώσουμε τις ρίζες μας, την καταγωγή μας, τον κοινό μας τόπο. Να συμμετέχουμε, να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Να υπηρετούμε την αλληλεγγύη.

Η αδελφότητα είναι ένας τέτοιος χώρος όπου βρίσκουν έκφραση όλες οι απόψεις, οι θέσεις, οι αντιλήψεις.

Σήμερα μετά από 90 χρόνια, οφείλουμε να συνεχίσουμε την παράδοση του τόπου μας αλλά και την Αδελφότητα.

Την 1 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή των μελών, θα δώσει έμφαση στην παρουσία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, θα δυναμώσει την αδελφότητα και τους δεσμούς μεταξύ μας.

Ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί θα συνεχίσουμε το ταξίδι … στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας

Βαγγέλης  Σπαθής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου