Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Τρομακτική έξαρση του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα όπου οι πλούσιοι εξακολουθούν να αγοράζουν Prada

- ''Εκεί που κατοικούν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, φαίνεται να μην έχει αγγίξει η οικονομική κρίση''

- ''Το ποσοστό κρουσμάτων AIDS στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250%''

- ''Έκρηξη της ελονοσίας σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών''

- Με αυτούς τους τίτλους η εφημερίδα Guardian παρουσιάζει την Ελλάδα της κρίσης

Η βρετανική Guardian διαπιστώνει πως ''στην Ελλάδα οι πλούσιοι συνεχίζουν να αγοράζουν Prada, Gucci και Louis Vuitton'', και επικαλούμενη μαρτυρία διευθυντικού στέλεχους γερμανικής μεσιτικής εταιρείας στη χώρα μας προσθέτει ''η κρίση δεν έχει επηρεάσει τους εύπορους και όσους έχουν χρήματα''.

 Η Αθήνα παρουσιάζεται ως μία πόλη που όχι μόνο δεν πεινάει αλλά που έχει λεφτά να σπαταλήσει ακόμα και τώρα.''Από τη Κηφισιά, το Ψυχικό μέχρι την Εκάλη, τα λεγόμενα βόρεια προάστια της Αθήνας εκεί που κατοικούν ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς, φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει η οικονομική κρίση''. Το ρεπορτάζ καταγράφει τα δεκάδες λουκέτα σε μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, λέει όμως πως στην Κηφισιά τα ακριβά καταστήματα εξακολουθούν να επιβιώνουν παρά τις τσουχτερές τιμές τους.

 Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρεται πως ''Στις μπουτίκ των περιοχών αυτών μπορεί κανείς να βρει επώνυμες μάρκες ρούχων και αξεσουάρ ίδια με αυτά στο δυτικό Λονδίνο, στο Παρίσι και στο Μανχάταν, όπως Louis Vuitton, Gucci, Prada, τσάντες Bottega Veneta, υποδήματα Manolo Blanik.

Τα νυχτερινά κλαμπ της Κηφισιάς έχουν πάντα πληρότητα ενώ παρά το ότι ο καφές εκεί κοστίζει πέντε ευρώ οι καφετέριες εξακολουθούν να είναι γεμάτες''. Ταυτόχρονα όμως η εφημερίδα Guardian έχει και ένα άλλο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο ''Έξαρση AIDS και ελονοσίας στην Ελλάδα!'' Σε αυτό το ρεπορτάζ υπάρχουν μαρτυρίες από τους ''Γιατρούς Χωρίς Σύνορα''.

''Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV αλλά και της ελονοσίας''.

 Η εφημερίδα διαπιστώνει πως : - Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250% κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους - Παρατηρείται έξαρση και της ελονοσίας στα νότια της χώρας σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών Το δημοσίευμα καταλήγει με το σχόλιο ''Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα''.

--

--
ΣΕ ΒΛΕΠΩ!

Γιατί όποιος έχει μάτια...βλέπει!

http://se-blepo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου