Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Φώτης Κουβέλης για τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ


Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη πολιτική στιγμή να γνωστοποιήσω τη συγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας  συμφώνα με το κανονισμό της Βουλής. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς απαρτίζεται από τους βουλευτές Γρηγόρη Ψαριανό (Β’Αθηνών), Θανάση Λεβέντη (περιφέρεια Αττικής), Βασίλη Οικονόμου (Περιφέρεια Αττικής), Νίκο Τσούκαλη (Αχαΐας), Οδυσσέα Βουδούρη (Μεσσηνίας), Γιάννη Μιχελογιαννάκη (Ηρακλείου), Γιώργου Παπαμανώλη (Κυκλάδων), Γιάννη Αμοιρίδη (Πιερίας), Ηλία Θεοδωρίδη (Πέλλας), και από εμένα ως επικεφαλής και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σήμερα επιβεβαιώνεται και καταγράφεται η συνεργασία με τους συναδέλφους οι οποίοι αποτελούν μέλη της  κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Είναι μια συνεργασία η ποια πρόεκυψε στη βάση κοινού πολιτικού τόπου, κοινής προγραμματικής θέσης και κοινής διεκδίκησης, όχι μόνο σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και με τη συνολικότερη διεκδίκηση για την ανάδειξη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού ως μια πολιτική αναγκαιότητα.
Η συνεργασία αυτή έρχεται να καταγράψει  την κοινή επιδίωξη για μια αριστερά κυβερνώσα, για μια αριστερά  η  οποία μπορεί να διαμορφώνει αποφασιστικές εξελίξεις και να μετακινεί την πολιτική από τη βαθειά συντηρητική θέση  που σήμερα βρίσκεται σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.
Πρόκειται για μια συνεργασία,  η οποία στηρίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο και σε κοινό πολίτικο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο  αποτελεί  την εναλλακτική πρόταση προς την ασκούμενη πολιτική της παρούσας κυβέρνησης, πολιτική που έφερε τη χώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι που οδήγησε στο τεμαχισμό της κοινωνίας.
Η συνεργασία μας πάει πολύ πιο μακριά από τις εκλογές και διεκδικεί αυτά τα οποία λίγο πριν ανέφερα,  προκειμένου η χώρα μας να βρεθεί ζωντανή με μια κοινωνία όρθια.
Οι 5 βουλευτές, Οικονόμου Βασίλης, Αμοιρίδης Γιάννης, Θεοδωρίδης Ηλίας, Μιχελογιαννάκης Γιάννης και Παπαμανώλης Γιώργος, συνεργάζονται με την Δημοκρατική Αριστερά. Ο μεν Βασίλης Οικονόμου,  ως ένας από τους εκπρόσωπους της κίνησης των Ελεύθερων Πολιτών, οι δε άλλοι συνάδελφοι βουλευτές έχουν συγκροτήσει τη δική τους κίνηση και ως κίνηση συνεργάζονται με την  Δημοκρατική Αριστερά. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Οδυσσέας Βουδούρης, εδώ και μέρες είναι μέλος της ΔΗΜΑΡ και κατά συνέπεια η παρουσία του στην κοινοβουλευτική ομάδα έχει το χαρακτήρα και το στοιχείο ενός βουλευτή, μέλος της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου