Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Σωτήρης Κουρής: Η φιμολογούμενη κατάργηση του Ταχυδρομείου Αγ. Ευφημίας πλήττει την περιοχή.

Μετά εξαιρετικής λύπης μας, ενημερωθήκαμε για την φημολογούμενη πρόθεση κατάργησης του ταχυδρομικού γραφείου Αγ. Ευφημίας, γεγονός που αν αληθεύει θα πλήξει σοβαρά  την ευρύτερη περιοχή, στην οποία τα σημάδια υποβάθμισης είναι ήδη εμφανή. Αυτή, η περιοχή όπως και πολλές άλλες στο νησί μας, όντας απομακρυσμένες από μεγάλα  κέντρα εμφανίζουν δυσκολίες συναλλαγών και επικοινωνίας και δει το χειμώνα, όπου η κατάσταση καθίσταται λίαν
δυσχερής. Είναι αυτονόητο, το δικαίωμα των κατοίκων μας αλλά και των επισκεπτών για ανεμπόδιστη κάλυψη των ταχυδρομικών τους συναλλαγών και της εν γένει επικοινωνίας τους. Άλλωστε αυτή συνιστά   κοινωνικό αγαθό και προϋπόθεση της όποιας ανάπτυξης του νησιωτικού χώρου μας και αποτελεί κομβικό στοιχείο για την βιώσιμη ανάπτυξή μας και την άρση της απομόνωσης.

Πέραν αυτού θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι το ταχυδρομείο ως μέσον διακίνησης χρημάτων και αλληλογραφίας, συμβάλλει ζωτικά στην εξυπηρέτηση ανήμπορων και ηλικιωμένων ατόμων και διευκολύνει στις συναλλαγές τους επαγγελματίες πάσης φύσεως και το αγροτικό μας δυναμικό. Ειδικά  την θερινή περίοδο και οι επισκέπτες της περιοχής, εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του. Άλλωστε η Αγ. Ευφημία  συνιστά έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ο οποίος διαμέσου της ύπαρξης οργανωμένου τουριστικού αγκυροβολίου ευελπιστούμε να αναπτυχθεί περισσότερο και να αυξηθεί το προσδόκιμο της υποδοχής επισκεπτών του. Είναι αυτονόητο ότι η κατάργηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της , θα έπληττε έντονα την εν λόγω στόχευσή μας.

Είναι προφανές ότι, για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά κυρίως γιατί οι δυσχέρειες που βιώνουμε όλοι ένεκα της κοινωνικοοικονομικής κρίσης είναι δυσβάστακτες, οφείλουμε απαραιτήτως να διατηρήσουμε αλλά και να διευκολύνουμε την λειτουργία του ταχυδρομείου στην περιοχή. Άλλωστε πέραν της αναγκαιότητάς του για την εξυπηρέτηση πολιτών και επισκεπτών μας, συνιστά και ένα εχέγγυο για την βιώσιμη ανάπτυξή μας.

Προσβλέπουμε στην σοβαρή και ουσιαστική εξέταση του παρόντος αιτήματός μας και την αναθεώρηση των προθέσεών σας  εκείνων που καθιστούν εύλογη την ανησυχία και τις ενστάσεις μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
      ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου