Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Ο Γιώργος Κουρής για την 25η Μαρτίου

Ο Γιώργος Κουρής για την 25η Μαρτίου Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου με όλη την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια αποτελεί ΗΘΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ ικανοποίηση όλων εκείνων που έπεσαν με ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ, για να κάνουν πράξη το όραμα τους. Να δουν μία Ελλάδα ελεύθερη. Τιμάμε τη μέρα αυτή, γιατί αποτέλεσε την αφετηρία, το ηρωικό ξεκίνημα του αδούλωτου λαού μας για ν' ανοίξει το δρόμο για την εθνική του αποκατάσταση.

Η Ελληνική λευτεριά ξεπήδησε περήφανη μέσα από ερείπια και θρήνους, καπνούς και αίματα, από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Στο όνομα του
δικαίου, ορθώθηκε η Ελλάδα πάλι κι απόκτησε την ανεξαρτησία της για να συνεχίσει τον ιστορικό της δρόμο και να διδάξει στους λαούς της γης, τις μεγάλες αρετές που τιμούν τους ανθρώπους.

Η 25η Μαρτίου είναι η μέρα της πανανθρώπινης σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι μέρα Εθνεγερσίας της Πατρίδας μας. Μέρα φωτός, δόξας και εθνικής αθανασίας. Είναι μέρα που διδάσκει το καθήκον προς την Πατρίδα και την αγάπη για την ελευθερία .Η σημερινή επέτειος πρέπει να είναι αφορμή για να βγάλουμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα που να μας οδηγούν , να μας εμπνέουν στην εθνική μας ζωή ή ακόμα να μας αποτρέπουν από πράξεις που υποσκάπτουν την ύπαρξή μας σαν έθνος και κράτος.

Οι πρόμαχοι της Ελευθερίας μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο γραμμένο με το αίμα τους. Που λέει ότι η ελευθερία είναι πράξη ζωής, διαρκής αγώνας. Δεν είναι προσκέφαλο για ξεκούραση. Είναι μετερίζι για αγώνες.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε άξιοι συνεχιστές του ένδοξου παρελθόντος μας. Το θάρρος και η ανδρεία των προγόνων μας ας γίνουν οι οδηγοί που να κατευθύνουν τις πράξεις μας και ας φροντίζουμε πάντα, όχι μόνο να μην προδώσουμε και να μη μολύνουμε το υπέροχο παρελθόν μας, αλλά να στολίσουμε με νέες δάφνες τη δόξα της Πατρίδας μας και να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της.

ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου