Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ: «Η Παράταξη Ισχυρή Κεφαλονιά με επικεφαλής τον κ. Παρίση πήρε τη λαϊκή ετυμηγορία από όλους εμάς για να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Κεφαλονιά. Δυστυχώς, όμως από την αρχή της θητείας του έως σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο».


          Την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, έδωσε χθες Τετάρτη 9/3/2011, στο ξενοδοχείο Ionian Plaza, ο Πρόεδρος της ΝΕ του ΛΑΟΣ κ. Γεράσιμος Διαμαντάτος.  Παρών ήταν και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, πρέσβης επί τιμή κ. Γιώργος Γεωργίου.  Ο κ. Διαμαντάτος επειδή δεν απάντησε σε  ερωτήσεις σχετικά με τη εισήγηση του, λόγω της παρουσίας του κ. Γεωργίου,  θα απαντήσει στα γραφεία του ΛΑΟΣ 10/3/2011 και ώρα 13:00.
          Τα κύρια σημεία της εισήγησης του έχουν ως εξής:
          Ο κ. Διαμαντάτος  αναφέρθηκε στα προβλήματα του νησιού, για τα οποία δήλωσε ότι, με πρωτοβουλία των   τοπικών κομματικών οργάνων, κατατέθηκαν ερωτήσεις από βουλευτές του ΛΑΟΣ.  Οι ερωτήσεις ήταν  σχετικές με τη Γέφυρα Δεβοσέτου, την προστασία του Αίνου, τις ζώνες NATURA, τις Ζώνες οικιστικού ελέγχου, την πολεοδόμηση της Λάσσης, την κατασκευή έργων υποδομής για τουριστική ανάπτυξη, την εφαρμογή νησιώτικης πολιτικής σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, προβολή και προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων, την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, τη μείωση του ΦΠΑ και τη διατήρηση της ενότητας της Περιφέρειας Ιωνίων Νήσων. 
          Επίσης έκανε λόγο, για την υποψηφιότητα του, με τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση, τον οποίο επέλεξε, αφ ενός, για να πραγματοποιηθεί αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεφαλονιάς και αφ ετέρου επειδή ο ΛΑΟΣ, είχε Πανελλαδικά ευρύτερη συνεργασία με τη δεξιά.
Για το Μάρκο Κοτσιλίνη, ο κ. Διαμαντάτος,  πιστεύει ότι θα ήταν καλός Δήμαρχος, με μόνο μειονέκτημα, ότι πλαισιωνόταν από πολιτικές που δεν είχαν  να παρουσιάσουν κάτι θετικό στο μέχρι σήμερα έργο τους, ενώ παράλληλα ευθύνονται για το μεγάλο χρέος που παρέδωσαν στο νέο Δήμο Κεφαλονιάς. 
          Ακόμη μίλησε με πικρία για το ότι, ο κ. Παρίσης δεν συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλους τους υποστηρικτές του, και συγκεκριμένα ότι δεν συμμετέχει κανένας του ΛΑΟΣ στις επιτροπές του Δήμου, ενώ το αντίθετο έγινε με τον κ. Μιχαλάτο που τον υποστήριξε τη δεύτερη Κυριακή.    
Συνεχίζοντας πάντα,  για την παράταξη της Ισχυρής Κεφαλονιάς και τον κ. Παρίση είπε: «Η Παράταξη Ισχυρή Κεφαλονιά με επικεφαλής τον κ. Παρίση πήρε τη λαϊκή ετυμηγορία από όλους εμάς για να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Κεφαλονιά.  Δυστυχώς, όμως από την αρχή της θητείας του έως σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι τέτοιο».
          Επιπλέον, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, με σκοπιμότητα  τα οποία προσπάθησαν να αμαυρώσουν τον ίδιο και  το έργο του, το οποίο είναι εμπόδιο για κάποιους τους οποίους δεν κατονόμασε.  Τα δημοσιεύματα τα χαρακτήρισε νοσηρά. 
          Τέλος, ο κ. Γεράσιμος Διαμαντάτος, αφού ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή , διαφάνεια, τιμιότητα και ανιδιοτέλεια, απευθύνθηκε στο  Δημοτικό Συμβούλιο , λέγοντας ότι «στα Δημοτικά συμβούλια πρέπει  να λύνονται τα φλέγοντα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών , και όχι να γίνονται διαμάχες για προσωπικά και κομματικά συμφέροντα» και έκλεισε δηλώνοντας ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑΟΣ θα είναι παρούσα στις προκλήσεις του μέλλοντος και έτοιμη για νέους αγώνες.  
           Αμέσως μετά ο κ. Γεωργίου πήρε το λόγο και αναφέρθηκε, στο μεταναστευτικό, στο νομοσχέδιο του Καλλικράτη, στο μνημόνιο και σε εθνικά θέματα και τη οικονομική κατάσταση της χώρας.  Απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τα παραπάνω θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου