Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος Αρμός: Η λογική του «πολιτικού κόστους» χάιδευε τα αυτιά των συμπατριωτών μας με υποσχέσεις.



Μέρος της Γέφυρας Δεβοσέτ κατέρρευσε, οι τεθλιμμένοι συγγενείς, κάποιοι πολιτικοί μας, που όταν είχαν την ευθύνη την αντάλλαξαν με την παραμονή τους στην καρέκλα, έσπευσαν να κλάψουν το κουφάρι της.

Χρόνια τώρα αποτελεί κοινό μυστικό το πρόβλημα της στατικότητας της Γέφυρας. Παρ’ όλα αυτά η λογική του «πολιτικού κόστους» χάιδευε τα αυτιά κάποιων συμπατριωτών μας με υποσχέσεις ότι θα ξανανοίξει η Γέφυρα. Η αναποφασιστικότητα, οι αναβολές και η «δαιμονοποίηση» των φωνών που έλεγαν την αλήθεια, ότι δηλαδή «η Γέφυρα πρέπει να επισκευαστεί άμεσα, γιατί είναι επικίνδυνη, υπάρχει μελέτη για την αποκατάστασή της και αυτή θα εφαρμοστεί» δημιούργησαν όλες αυτές τις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ευτυχώς λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή της.

Στην εποχή μας που όλα μοιάζουν να καταρρέουν, αξίες, μνημεία, εθνική αξιοπρέπεια, ενωμένοι οι Κεφαλλονίτες σαν μια γροθιά, ας προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στον πολιτισμό που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές, ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας τη Γέφυρα που όλοι αγαπάμε, ζωντανό στολίδι όλης της Κεφαλλονιάς.

Αργοστόλι, 12.12.2011

Σύλλογος φροντίδα για τη φύση και τα ανθρώπινα έργα «Ο Αρμός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου