Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σήμερα, 2 Απριλίου, Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

          "Το βιβλίο θυμάται" γράφει η Εσθονή συγγραφέας Aino Pervik στο φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα δηλαδή που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

         Η Εσθονία ορίστηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα/ΙΒΒΥ υπεύθυνη για την προετοιμασία του μηνύματος και της
αφίσας που διανέμονται σε όλο τον κόσμο με σκοπό να τονίζουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

        Το μήνυμα της Aino Pervik, το οποίο μετέφρασε στα ελληνικά η Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου, για λογαριασμό του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου που αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ, επικεντρώνεται στη συμβολή του βιβλίου στη διαφύλαξη της μνήμης. Την αφίσα τη φιλοτέχνησε ο Εσθονός εικονογράφος Jüri Mildeberg.

         Στη χώρα μας ο Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου γιορτάζοντας την ημέρα πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30μ.μ. συζήτηση με θέμα "Από το χαρτί στην οθόνη: Αλλάζει η σχέση του παιδικού με το βιβλίο;" στον πολυχώρο "Άννα και Μαρία Καλουτά" του Δήμου Αθηναίων (Τιμοκρέοντος 6α, Νέος Κόσμος). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των βραβείων του Κύκλου.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου