Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ημερίδα για τη νόσο του Πάρκινσον.

Ημερίδα ενημέρωσης για τη νόσο του Πάρκινσον,  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί,  από την Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών για τη ν. Πάρκινσον  «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ- κίνηση»,  στο ξενοδοχείο “ΚΑΡΑΒΕΛ”

.  Η ημερίδα, την οποία είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν,  τόσο οι πάσχοντες από τη νόσο,  όσο και συγγενείς και συνοδοί, έγινε στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας, της EPDA, (European Parkinsons Disease Association)
για τα μη κινητικά συμπτώματα της Πάρκινσον, η άγνωστη ν Πάρκινσον.  Συμμετείχαν πολλοί επιστήμονες, Νευρολόγοι, Ψυχίατροι, Διατροφολόγοι, Βιοχημικοί οι οποίοι μίλησαν πάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία, για τη νόσο και κατατόπισαν πλήρως, τους παρευρισκόμενους, και έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα, για την αντιμετώπιση και θεραπεία της νόσου.  Επίσης
κυκλοφόρησε και φυλλάδιο με το ενθαρρυντικό μήνυμα «Δεν είσαι πια Μόνος. Η νόσος Πάρκισον Αντιμετωπίζεται!»,

Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – κίνηση, η Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών λειτουργεί από το 2008 ως εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ως μέλος  της Ευρωπαϊκής εταιρείας Νόσου Πάρκινσον, EPDA (European Parkinsons Disease Association)

Οι σκοποί της εταιρείας,  είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους, η ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τη νόσο, η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για τη θεραπεία και την κατανόηση της  ν. Πάρκινσον.

Μέλη της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – κίνηση είναι, άτομα με νόσο Πάρκινσον, φροντιστές, επιστήμονες υγείας και απλοί εθελοντές.  Η ενημέρωση των μελών γίνεται κυρίως με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: Τηλ.: 210 2224466,  www.parkinsonportal.gr   email: info@parkinsonportal.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου