Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Τι προτίθεστε να κάνετε για τα τοξικά και ραδιενεργα απόβλητα στο Ιόνιο;

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τα βυθισμένα ναυάγια στην Αδριατική και το Ιόνιο τα οποία περιείχαν τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente τα περισσότερα από τα ναυάγια αυτά προκαλούνται από την Ιταλική μαφία η οποία είχε αναλάβει έναντι αδρής
αμοιβής την ¨εξαφάνισή¨ στο βυθό των γειτονικών μας θαλασσών τεράστιων φορτίων με ανεπιθύμητα και επικίνδυνα τοξικά φορτία και απόβλητα.

-       Επειδή μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική απάντηση δεν έχει δοθεί από τις επίσημες αρχές για το τι πραγματικά συμβαίνει, τόσο σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που ενδιαφέρθηκαν, όσο και σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς και Ηλείας που απευθύνθηκαν αρμοδίως.

-       Επειδή από το συνημμένο χάρτη όπου δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου 2012 του περιοδικού Hotdoc, φαίνεται καθαρά ότι πολλές από τις εντοπισμένες θέσεις των ναυαγίων αυτών βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα μας.

-       Επειδή η τυχόν επαλήθευση της υπόθεσης αυτής θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της ΠΙΝ, επερωτάσθε:

Α) Αν έχετε κινηθεί προς την κατεύθυνση της διερεύνησης του θέματος και ποια τα αποτελέσματα και

Β) Αν όχι, τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να ενημερωθούμε υπεύθυνα και να δράσουμε ανάλογα υπερασπιζόμενοι την αειφορία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την υγιεινή διαβίωση των συμπολιτών μας.

Αργοστόλι, 27/06/2012                            

 Θεόδωρος  Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου