Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Ρένα Δούρου στην "Αυγή": Αυτό που συνέβη δεν ήταν μια τυχαία έκρηξη

Μιλώντας στην "Α" η Ρ. Δούρου τόνισε:

"Αυτό που συνέβη σήμερα στο στούντιο του ΑΝΤ1 δεν ήταν μια τυχαία έκρηξη, ένα συγκυριακό περιστατικό. Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ήταν κάτι για το οποίο, δυστυχώς, εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε εγκαίρως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και για το οποίο δυστυχώς δικαιωθήκαμε.

Από την πρώτη στιγμή της σημερινής κρίσης, είχαμε επισημάνει ότι δεν πρόκειται για μια στενά ορισμένη
οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά κρίση Δημοκρατίας, της οποίας σήμερα είδαμε, λόγω του τηλεοπτικού μέσου, μόνο ΜΙΑ πτυχή. Γιατί καθημερινά αυτή τη βία την υφίστανται αθώοι μετανάστες, άνθρωποι που έχουν την ατυχία να έχουν σκουρότερο χρώμα δέρματος, από τους αυτόκλητους 'προστάτες', τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Δεν προκαλεί απλώς θλίψη, αλλά συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία, το γεγονός ότι, εν έτει 2012 και μάλιστα λίγες μόλις ημέρες από την επέτειο της αποκαθήλωσης της σβάστικας από την Ακρόπολη, οι νεοναζί βρίσκονται εντός του Εθνικού Κοινοβουλίου, δίπλα - δίπλα με τον Μανώλη τον Γλέζο...

Οι ευθύνες των κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., είναι τεράστιες, γιατί επί τόσα χρόνια με τις πολιτικές τους ή, ακριβέστερα, με την ανυπαρξία πολιτικής τους για το μεταναστευτικό εξέθρεψαν το 'αυγό του φιδιού'.

Ήμασταν εκείνοι που κάναμε πρώτοι λόγο, προειδοποιώντας ότι η κρίση χρέους εξελίσσεται σε κρίση Δημοκρατίας, για μέρες Βαϊμάρης. Οι μέρες αυτές είναι πλέον εδώ. Και ο καθένας πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Αριστερά ήταν ανέκαθεν, από την εποχή της Αντίστασης στον φασισμό, το προπύργιο της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του αγώνα κατά του ρατσισμού."

www.avgi.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου