Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εκθεσειακών και εκδοτικών δράσεων του στο Παρίσι ο Κώστας Ευαγγελάτος  επέστρεψε στο Αργοστόλι στη villa Ροδόπη, όπου θα προετοιμάσει την καθιερωμένη έκθεση της πανσελήνου του Αυγούστου. 

Τόσο η ατομική έκθεση έργων του στο le Centre de SEVRES, όσο και η παρουσίαση της ανθολογίας ποιημάτων του στη γαλλική γλώσσα, με τίτλο " Περίπλοκα μονοπάτια" καθώς και του λιθογραφικού λευκώματος PAYSAGES
DE LA MER IONIENNE, εντυπωσίασαν και απέσπασαν θετικά σχόλια και κριτικές από τους Γάλλους ειδικούς και φιλότεχνους. Επίσης η παρουσία και συμμετοχή του σε πολλές εικαστικές εκθέσεις καθώς και η εκδήλωση που έγινε στο περίφημο Ινστιτούτο POINCARE, για το βιβλίο κβαντικής φυσικής του καθηγητή στο Παν/μιο του Leeds της Αγγλίας Γιάννη Κ. Πάχου, το οποίο έχει εικονογραφήσει- η όλη εκδήλωση φωτογραφήθηκε αποκλειστικά από τον κορυφαίο φωτογράφο Βίνσεντ Μονκόρζ και πρόκειται να εκδοθεί- ενδυνάμωσαν σημαντικά τις πολύχρονες σχέσεις του με την καλλιτεχνική και πνευματική γαλλική πρωτεύουσα. Παράλληλα επισκέφθηκε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις εμπλουτίζοντας τις αισθητικές του διατυπώσεις και καταγραφές. 

Σημειωτέον ότι όλοι οι χώροι του είχαν τιμητικά παραχωρηθεί από γαλλικούς φορείς δωρεάν και φιλοξενήθηκε κατά την εικοσαήμερη παραμονή του στην Villa PASTEUR του Ιδρύματος Πουανκαρέ, στην Σορβόνη. 

Όπως προκύπτει και από το επίσημο site της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία ήταν ο μόνος εικαστικός από την Ελλάδα που είχε ατομική έκθεση στο Παρίσι αυτή την κρίσιμη εποχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου