Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΓΙΩΤΑ ΤΡΑΥΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ: ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ



Σήμερα η Ελληνίδα μάνα και γυναίκα βάλλεται από παντού. Είναι άνεργη, παλεύει με πολλά οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την μιζέρια της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της, της οικογενείας της,  είναι αυτή που δέχεται της πιέσεις καθημερινά. Και πιέζεται από την ακρίβεια, από την ανεργία, από το περιβάλλον, από την διαλυμένη παιδεία, από την διαλυμένη υγεία και έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και τη μιζέρια που διαπερνά την χώρα. 


Ο ρόλος της σημερινής Ελληνίδας μάνας και γυναίκας είναι σημαντικός περισσότερο από ποτέ. Στη σύγχρονη ελληνική ζωή η γυναίκα-μάνα παραμένει το βασικό πρόσωπο μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία, παρά τις μεγάλες αλλαγές και προσπάθειες ισοπέδωσης της, στο σημερινό διαλυμένο πολιτικό σύστημα που επέβαλλαν οι πολιτικές πρακτικές της Ν.Δ και του ΠΑ.Σ.Ο.Κ. Μας   δίνει την αφορμή να αναλογισθούμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα στο μεγάλωμα των παιδιών, ανατροφή και στην επαγγελματική και κοινωνική τους αποκατάσταση. Στην εξεύρεση αλλά και διατήρηση της εργασίας για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της οικογενείας της.   

Δυστυχώς είναι παραδεκτό πως στις μέρες μας η ανεργία είναι γένους θηλυκού και πως δεν υπάρχει επαρκές δίχτυ κοινωνικής προστασίας τόσο για την εγκυμοσύνη, όσο και για τη μητρότητα, και κοινωνικές παροχές από το σημερινό απόντα πολιτικό σύστημα. Εκείνο που πρέπει να είναι το μέλημα της Πολιτείας είναι η ξεκάθαρη στήριξη της Ελληνίδας μάνας και γυναίκας με πολιτικές που να πριμοδοτούν τις γυναίκες για την είσοδό τους αλλά και την παραμονή τους στην παραγωγική διαδικασία αλλά και στην υποβοήθησή τους στο δύσκολο ρόλο της μάνας και εργαζόμενης. 

Η ισότιμη εργασιακή τους εξέλιξη είναι ένα ακόμη ζητούμενο, διότι με πρόσχημα την οικονομική κρίση βλέπουμε να κλείνουν οι πόρτες ανέλιξης των γυναικών που είναι μητέρες παρά του ότι μπορούν  να πληρούν όλα τα κριτήρια ακόμη και για θέσεις ευθύνης. 

Με το βλέμμα στραμμένο στην πιο γλυκιά θύμηση του ανθρώπου τη μάνα, τη γυναίκα ,οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τον αγώνα της και το καρδιοχτύπι της και να συμβάλλουμε στη στήριξη της προσπάθειάς της να μεγαλώσει σωστούς ανθρώπους αλλά και να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένειά της. Και ερχόμαστε να τους ρωτήσουμε: 

ΓΙΑΤΙ Κύριοι μας αφαιρέσατε το δικαίωμα να μεγαλώσουμε με αξιοπρέπεια την οικογένεια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας? 

ΓΙΑΤΙ να πεινάνε τα παιδιά μας που πηγαίνουν στο σχολείο? 

ΓΙΑΤΙ να χάνουμε τα παιδιά μας, επειδή πρέπει να μεταναστεύσουν για να βρουν εργασία?   

ΓΙΑΤΙ μας κόψατε μισθούς συντάξεις, παροχές και δεν μπορούμε να δώσουμε τα απαραίτητα στην οικογένεια μας? 

ΓΙΑΤΙ τα παιδιά δεν έχουν βιβλία? 

ΓΙΑΙ είναι διαλυμένη η υγεία? 

ΓΙΑΤΙ είμαι άνεργη? 

ΓΙΑΤΙ….., 

ΓΙΑΤΙ……, 

ΓΙΑΤΙ……? 

Σας αφήνουμε στην κρίση του Λαού. 

Όλες οι Κεφαλλονίτισσες και θιακές   πρέπει να ενωθούμε όλες μαζί και με τον Πάνο Καμμένο και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συμπορευτούμε μαζί για να ανακτήσουμε και πάλι τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά μας για να μπορέσει και πάλι η γυναίκα – μάνα να κερδίσει τη θέση που της αξίζει και της αρμόζει.                  

 Γιατί  για τους Ανεξάρτητους Έλληνες «Σεβασμός και τιμή στη γυναίκα - μάνα είναι σεβασμός και τιμή σε όλο το ανθρώπινο γένος».                                                                          

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Είμαστε Πολλές, Είμαστε Μαζί, Είμαστε Ανεξάρτητες, Είμαστε Περήφανες Πατριώτισσες  Ανεξάρτητες Ελληνίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου