Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Fotis Family στον Πόρο: Μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις με θέα τα υπέροχα χρώματα του Ιονίου.


Φίλε επισκέπτη της Κεφαλονιάς, αλλά και ντόπιε, αν βρεθείς στο πανέμορφο χωριό του Πόρου, αφού δροσιστείς στα κρυστάλλινα νερά του,  ξεναγηθείς στα αρχαία του και επισκεφθείς τα αξιοθέατα του,  μην παραλείψεις να επισκεφθείς το γαστρονομικό στέκι  Fotis Family,  στην κεντρική πλατεία του Πόρου.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αρχίζουν τα δρομολόγια Πεσάδας - Ζακύνθου.


Το "ΒΑΣΟΣ Κ." στο λιμάνι του Αργοστολίου
Επιτέλους πληροφορούμαστε, ότι πρόκειται να αρχίσουν εντός της επόμενης εβδομάδος, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Πεσάδας – Αγίου Νικολάου Ζακύνθου. 

Τα χρέη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ “ανέβασε” στο διαδίκτυο ο Πάνος Κάμμένος

“Όταν λέει ο Βενιζέλος οτι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω οτι εννοεί οτι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον Ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής τράπεζας με τουλάχιστον 100.000.000 Ευρώ…..

Την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ νομίζει οτι θα δεχτούμε φέσι 100.000.000 με την κάλυψη της

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ


 «Πρέπει ή όχι να μένω με την απορία, αν προσωπικά οι αρχηγοί, αλλά και οι Υπουργοί και οι  βουλευτές της  συγκυβέρνησης Σαμαρα. Βενιζέλου, Κουβέλη, συναισθάνονται σε πόσες αυτοκτονίες έχουν οδηγήσει αυμπολίτες μας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής τους,

"Αποδέχεται πλήρως" την εφαρμογή του Μνημονίου ο Αντ. Σαμαράς

Μελιγγώνης Γιώργος
      Επαναδιαπραγμάτευση ήταν και πάει. Ο Αντ. Σαμαράς, με τον πιο επίσημο τρόπο, διαβεβαίωσε χθες τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα τηρήσει κατά κεραίαν το Μνημόνιο και τις δεσμεύσεις της χώρας και απλώς... υπονόησε την ανάγκη ορισμένων αλλαγών στη συμφωνία με τους δανειστές.


      Στην επιστολή του, που είχε αποκαλύψει προχθές η “Αυγή”, την οποία ενεχείρισε στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. και στους Ζ. Μπαρόζο και Χ. Βαν Ρομπάι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλιας, ο Αντ. Σαμαράς εγγυάται προσωπικά την απαρέγκλιτη

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Πηγή: http://www.ionianferries.gr 

Κεφαλονιά: Πόρος

Περίοδος Κυλλήνη - Πόρος Πόρος - Κυλλήνη

01/11/2011 - 10/04/2012( ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ)
22/04/2012 - 30/04/2012
Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή
09:00
17:30
21:30
06:45
15:00
19:30

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου συμμετέχοντας στην καμπάνια Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη», προσπάθεια που στηρίζει η Future Library με σκοπό  η Βιβλιοθήκη μας να γίνει καταφύγιo δημιουργικότητας

http://kafeneio-gr.blogspot.gr: Έδωσε τέλος στη ζωή του όταν του πήγαν την έξωση

Ακόμη μία αυτοκτονία, άλλο ένα τραγικό περιστατικό, ένας ακόμη άνθρωπος που έδωσε τέλος στην ζωή του επειδή δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος της αντιμετώπισης των καθημερινών εξόδων. Με τρόπο που δεν επιδέχεται λογική ερμηνεία, ο 65χρονος χαμηλοσυνταξιούχος -σύμφωνα με όσα λένε οι γείτονές του- αποφάσισε να γράψει την τελευταία

Ανακοίνωση Πρόσληψης υπ. αριθμ. ΚΟΧ 97.604/1/2012


Ο Σύλλογος Εθελοντών Κεφαλλονιάς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος ΚΟινοφελούς Χαρακτήρα (KOX) και της διαδικασίας πρόσληψης ανέργων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

 Σύμφωνα με την υπ.αριθμ. ΚΟΧ 97.604/1/2012 ανακοίνωση

Αγώνες παράλληλοι


Οι κλωτσιά του Balotelli
κι ωραία κεφαλιά
Μέρκελ σου σκισαν τα …δίχτυα
και σου κόψαν τη  λαλιά.

Πήρε θάρρος και ο Μόντι
απ’ τα δύο τα γκολάκια
μες στη Σύνοδο ορμάει
και ξεσκίζει …κασκολάκια

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ



Σάββατο 30 Ιουνίου
      
       Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτιών το Σπάρτο θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς  από όλη την Ελλάδα  στην αυλή του Συλλόγου στα Σπαρτιά. Ώρα έναρξης  21.00

Τρίτη 3 Ιουλίου με τη πανσέληνο
     
     

Θόδωρος Γαλιατσάτος ερώτηση προς κ. Σπύρο Σπύρου: Τι θα κάνετε για την επαχθή για το Ιόνιο ονομασία «Υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου».


Όπως γνωρίζετε , για πολλά χρόνια και σε επιστέγαση των παλαιο -κομματικών πελατειακών σχέσεων υπήρχε και λειτουργούσε το Υπουργείο Αιγαίου, επιτρέποντας σε ένα φαύλο κεντρικό κυβερνητικό μηχανισμό να μεροληπτεί βάναυσα σε βάρος της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα των Ιονίων.

Στην συνέχεια και μέχρι την κατάργησή του από την

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔΗΚΕ.


Σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00, η Γυναικεία Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου μας (ΚΕΔΗΚΕ), θα δώσει  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ».

Σολίστ: Η Μαρία Ζώη μεσόφωνος και η ηθοποιός Κλειώ – Δανάη Οθωναίου.

                 Στο Πιάνο: Η Μαρίνα Μυλωνά.

                    Διευθύνει:  Η Φωτεινή Σαμαρά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ «ΤΟ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ»: Βραδιά παραδοσιακών χορών.


 Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 και ώρα 20:30, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας «Το Παλιόκαστρο» διοργανώνει, στο «Ανοικτό Θέατρο Πόρου»  βραδιά παραδοσιακών χορών.  

Συμμετέχουν τα  χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων :”Πρόννησος” Πόρου , ”Παλιόκαστρου” Πάστρας  και του Λυκείου Ελληνίδων  Άρτας.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.   

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" ΣΤOΝ ΦΛΟΙΣΒΟ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ !!!


Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" από την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, στην εντυπωσιακή αίθουσα τέχνης του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ΦΛΟΙΣΒΟΣ (Λεωφ. Ποσειδώνος, Π.Φάληρο τηλ:

Ithacanet.gr: Για να θυμούνται οι "νεώτεροι"


'Ηταν μέρες πρωτοχρονιάς του 2011. Η νέα τοπική ηγεσία στρογγυλοκαθόταν στο νεότευκτο μέγαρο - πινακοθήκη- θέατρο , πανέτοιμη να αποκαλύψει τα σκάνδαλα των απερχομένων πράσινων και μη δήμων.

Τα πανηγύρια καλά κρατούσαν και οι έγκριτες εφημερίδες αναγόρευαν σε "πολιτικό της χρονιάς"  τον κ. Αλ. Παρίση.
 

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Υπουργός υφέσεως και εκποιήσεως



- Αυτοπροσώπως η τρόικα στην κυβέρνηση με την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα
- Ο νέος υπουργός έβλεπε ανάπτυξη και όχι ύφεση με το Μνημόνιο
- Προτεραιότητά του η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας
- Στο 9,14% θα εκτιναχθεί η ύφεση το καλοκαίρι, εκτιμά το ΚΕΠΕ


POROSNEWS: Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΕΣΩ ΑΒΡΑΑΜ ,ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!

Διακοπή νερού στο Αργοστόλι.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Κεφαλλονιάς ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, λόγω ζημιάς που προκλήθηκε το μεσημέρι από εργασίες που εκτελούσε η ΔΕΗ επί της Ελ. Βενιζέλου στο Αργοστόλι, πρέπει να προβεί άμεσα σε διακοπή της υδροδότησης της πόλης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Τι προτίθεστε να κάνετε για τα τοξικά και ραδιενεργα απόβλητα στο Ιόνιο;

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τα βυθισμένα ναυάγια στην Αδριατική και το Ιόνιο τα οποία περιείχαν τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα.

Σύμφωνα με καταγγελίες της Ιταλικής περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente τα περισσότερα από τα ναυάγια αυτά προκαλούνται από την Ιταλική μαφία η οποία είχε αναλάβει έναντι αδρής

IONIANPRESS: ΟΛΟΦΡΕΣΚΕΣ ΠΙΤΣΙΚΟΥΛΙΕΣ!

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ www.ionianpress.gr



ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ "ΜΕΓΑΛΟ"!
Αυτό πια δεν ήταν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά..σύναξη για όρκους αιώνιας πίστης στον  «Σύμβουλο-Δήμαρχο»!
Και δόστου ο ένας και δόστου ο άλλος…  Γέμισε η αίθουσα σάλια…
Μα καλά, πόσο εύκολα μπορεί να γίνει ένας  (υποτίθεται) σοβαρός άνθρωπος, γελοίος;
Ακόμα και κάποιοι που δεν είχαν πάρει ποτέ μέχρι χθες το βράδυ το λόγο (!) , δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στη… πρόκληση!  Μεγάλο αφεντικό είναι αυτό και χρειάζεται υποστήριξη!
Και το πιο εμετικό απ’ όλα ήταν να ακούμε..ύμνους  από κάποιους που έξω, στα καφέ και τα ζαχαροπλαστεία δεν παύουν να τον κατηγορούν και να τον θάβουν!!!

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εκθεσειακών και εκδοτικών δράσεων του στο Παρίσι ο Κώστας Ευαγγελάτος  επέστρεψε στο Αργοστόλι στη villa Ροδόπη, όπου θα προετοιμάσει την καθιερωμένη έκθεση της πανσελήνου του Αυγούστου. 

Τόσο η ατομική έκθεση έργων του στο le Centre de SEVRES, όσο και η παρουσίαση της ανθολογίας ποιημάτων του στη γαλλική γλώσσα, με τίτλο " Περίπλοκα μονοπάτια" καθώς και του λιθογραφικού λευκώματος PAYSAGES

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η "επαναδιαπραγμάτευση" κράτησε μία μέρα...


...Πριν καν αρχίσει, τελείωσε η περίφημη "επαναδιαπραγμάτευση" του Μνημονίου, την οποία υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο κ. Φώτης Κουβέλης και τα λεγόμενά του


Ερώτηση του Δημήτρη Μαντζουράτου για τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού

      .
Κύριε Περιφερειάρχη

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο του περασμένου Ιανουαρίου και μετά από επίπονες προσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης (αφού αρνούσαστε σκόπιμα επί τρείς και πλέον μήνες να συζητηθεί η σχετική εισήγησή της), συζητήθηκε επιτέλους το θέμα της σχολής εμπορικού ναυτικού (ΑΕΝ).

Σας υπενθυμίζω ότι τότε και με βάση την “πληροφόρηση” που σας

Ο Εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στην Πεσάδα.


Την Πέμπτη 28 Ιουνίου και ώρα 8.30μ.μ. στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου στην Πεσάδα, θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμ.Μητροπολίτου Κεφαληνίας  κ.κ.Σπυρίδωνος. 


Την  Παρασκευή 29 Ιουνίου και ώρα 8.00π.μ. ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Θ. Γαλιατσάτος επερώτηση προς κ. Σ. Σπύρου: Θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά;



Όπως ίσως γνωρίζετε, στο κοινό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συμπεριλαμβάνεται η μείωση συντελεστών του ΦΠΑ με αιχμή βέβαια την εστίαση.
Έχοντας υπ’ όψιν ότι ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς στις 28/11/2011 μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του

Συνέντευξη Λούκας Κατσέλη στον FLASH



Σημεία συνέντευξης που παραχώρησε η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και τον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο.

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και τον δημοσιογράφο

ΕΠΑ. Σ.Β.Ν. Γ.Ν. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ: ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ



Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 08.30 Π.Μ. ΕΩΣ 12.30 Μ.Μ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΙΟΥΝΙΟΥ.ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟ & ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΣΧΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ

Εκπομπή για το ποδήλατο και την ασφάλεια



Για την ασφάλεια του παιδιού και για το τι πρέπει να τηρούμε και να προσέχουμε οδηγώντας στο δρόμο το ποδήλατο μας, μίλησε  ο Γιώργος Ρεφενές, συνεργάτης του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».  Αναφέρει στην εκπομπή «Το ποδήλατο η ζωή μας» στο στούντιο του

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λ. Τ. Κατσέλη για την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης.



Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λ. Τ. Κατσέλη, σχετικά με την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και η ταυτόχρονη κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης, που υπαγόταν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δείχνει προχειρότητα που, υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι ανεπίτρεπτη για τον

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑΜΕΑ


Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Κεφαλονιάς ενημερώνει το κοινό  ότι για την ανανέωση και την έκδοση των νέων Δελτίων  μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α.,ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 20η Ιουνίου 2012 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2012. Ηανανέωση των Δελτίων μετακίνησης θα πραγματοποιείται από τα Κ.Ε.Π. των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Κεφαλονιάς με την προσκόμιση των κατωτέρω δικαιολογητικών :
·   

Την Τρίτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.


Στις 26 Ιουνίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, για 23η φορά, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» και στην αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου. 

Τα θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη είναι τα παρακάτω: 

1. Εγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο ξενοδοχείο «ΦΩΚΑΣ» για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους, όσους βοήθησαν στην εκλογική επιτυχία και όσους συμφωνούν με τις θέσεις του να πάρουν μέρος στη συνάντηση στο ξενοδοχείο “Φωκάς”, στο Αργοστόλι, τη Δευτέρα 25/6 στις 8:30 μ.μ., με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις μετά τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης καθώς και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές.

Άλλη μια προσφορά από τους Εθελοντές Σαμαρείτες, με κοινωνική ευαισθησία.


Οι Εθελοντές Σαμαρείτες άμεσα ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία της Διοίκησης του Γηροκομείου Αργοστολίου και τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, κάθε τρεις ημέρες της εβδομάδας και κατά τις απογευματινές ώρες, συνοδεύουμε ηλικιωμένους ΑΜΕΑ, πραγματοποιώντας μια βόλτα στην Παραλιακή του

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Μόνο εμείς μπορούμε να προχωρήσουμε στις βαθιές μεταρρυθμίσεις

Σφέτσα Δάφνη

Χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στη νέα μνημονιακή κυβερνητική σύνθεση, η πρώτη επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, έπειτα από την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, είχε ιδιαίτερα σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Ο Πάνος

ΤΟ "ΣΠΑΡΤΟ" ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΛΑΜΠΑΔΑΡΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΣΠΑΡΤΙΩΝ «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ»
 

AΙ   ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΗ
 

Ελάτε να χαρούμε τη γιορτή του Άι Γιαννιού του Λαμπαδάρη πηδώντας πάνω απ’ τη φωτιά, στην αυλή του σχολείου μας στα Σπαρτιά.

ΚΚΕ: Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν  πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις  συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτό  που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων  και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το  βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας χωρίς Εθνική Παιδεία

 
Σαν τι πράμα να ‘ν το “Έθνος”; Ένας δεύτερος, εκλεγμένος (μετά τον Γ.Α.Π.) Πρωθυπουργός ορκίζεται να τηρεί το Σύνταγμα και τους Νόμους, ένας ακόμα υπουργός αναλαμβάνει τον τομέα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ (μετά τη Διαμαντοπούλου) και μάλιστα σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ”.

Δήλωση της Προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκας Κατσέλη.


Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  συμμετέχουν και δίδουν ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. που έχει έντονα  δεξιά  χαρακτηριστικά και σαφή την επιρροή του τραπεζικού κατεστημένου.

ΣΕΕ: Στόχος αυτών των εκλογών ήταν το ποσοστό των Ελλήνων εκλογέων που είχε εκφρασθεί προς τα μικρά κόμματα


Αγαπητοί φίλες και φίλοι του Συνδέσμου

    Το ερώτημα που βρίσκεται με σκωπτική απάθεια στα χείλη του Λαού είναι- καθώς γίνεται πλέον φανερό ότι η Χώρα θα έχει Κυβέρνηση με τη στήριξη 3 κοινοβουλευτικών κομμάτων- ποια επί τέλους υπήρξε η αναγκαιότητα της 2ης εκλογικής αναμέτρησης; Για ποιο λόγο κλήθηκαν οι Έλληνες

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

POROSNEWS: ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΖΑΝΝΑΤΑ!!!

http://porosnews.blogspot.com


 
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΔΙΑΡΗ!!!!ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΕΦΙ ΧΟΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ SHOW ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ!!!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ!!!ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!

Πότε θα φτιαχτούν τα φώτα της Κρανιάς;


Θα πρέπει να γίνει ατύχημα για να φτιαχτούν τα φώτα της Κρανιάς; 

Η κατάσταση αυτή κρατεί πολύ καιρό.  Προχθές κάποιος συντοπίτης μας, που γνωρίζει και πολύ καλά το δρόμο, γύριζε βράδυ από το Αργοστόλι και  παραλίγο να πέσει πάνω στον κόμβο (δεύτερο στρογγυλό). 

Ο δρόμος το βράδυ, στο σημείο αυτό που δεν υπάρχει φωτισμός, είναι πολύ

Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.



Αύριο 21 Ιουνίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, για 22η φορά, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» και στην αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου.
Τα θέματα που είναι στην ημερήσια διάταξη είναι τα παρακάτω: 

1. Αποδοχή απόφασης ένταξης στον άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 της πράξης « Αγροτική οδοποιία στην πυρόπληκτη περιοχή Δ.Ε. Λειβαθούς.
ΕΙΣ: Γρ. Προγραμματισμού

ίσως και να ισχύουν.....................



Δύο τουλάχιστον υπουργοί μέχρι στιγμής προερχόμενοι από την Εθνική Τράπεζα.

.................οι κακές γλώσσες λένε πως ξεπληρώνουν τον φόβο που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα για τις πιθανότητες επιστροφής στην δραχμή σε περίπτωση που έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ .......! ! ! ! ! ! ! ! ! !


Οι Εθελοντές Σαμαρείτες καθαρίζουν την Παλαιοχριστιανική Εκκλησία στο Φισκάρδο


Κατόπιν της έγκρισης του αιτήματος μας από την Υπηρεσία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και με την σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κεφαλληνίας, την Κυριακή 17-06-2012 ( ημέρα εκλογών ) μια ομάδα 7 Εθελοντών Σαμαρειτών Κεφαλληνίας με Υπεύθυνη Αποστολής την Υπαρχηγό κα. Μαλαματή Τζώνου, μεταβήκαμε στο Φισκάρδο και καθαρίσαμε την Παλαιοχριστιανική Εκκλησία.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ευχαριστούμε όλες και όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές στις 17 Ιουνίου. Ευχαριστούμε και όσους δεν μας ψήφισαν, γιατί αν και συμφωνούσαν στο πρόγραμμα μας, δεν μπόρεσαν να απαγκιστρωθούν από τους εκφοβισμούς και τα ψευτοδιλήμματα της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχουμε υποχρέωση, απέναντι σε όλους τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και στον τόπο μας, να αντισταθούμε σε αυτούς που πρόδωσαν τις

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Φτάνει πια ο κυβερνητισμός



    Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχα δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε  να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση.

    Σήμερα και μετά τη νέα εκλογική ήττα στις 17 Ιουνίου, επιμένω στη θέση μου, καθώς τίποτα δεν έχει διαφοροποιήσει την αρχική μου εκτίμηση.

    Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ"ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!


Εγκαινιάστηκε στο επιβλητικό Μέγαρο της Πινακοθήκης Πειραιά, η πρώτη έκθεση της μεγάλης σπονδυλωτής καλλιτεχνικής δράσης "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" που επιμελείται ο βραβευμένος εικαστικός καλλιτέχνης και διακεκριμένος επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός.

Συγκεκριμένα, στις εντυπωσιακές αίθουσες του Μεγάρου, με τους ιστορικούς πολυελαίους να φωτίζουν τα έργα των 20 ταλαντούχων και πολύ αξιόλογων καλλιτεχνών,