Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σταύρος Λυκούδης: Εκβιαστικά διλήμματα και οπτασίες



ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε  με ειδήσεις που διαμηνύουν με επιτακτικό τρόπο και σε όλους τους τόνους τα δεινά που μας περιμένουν σε περίπτωση εξόδου μας από το μνημόνιο. Μας ενημερώνουν ότι θα μας διώξουν από το Ευρώ, ότι θα απομονωθούμε γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά και ο κόσμος θα
πεινάσει λόγω «δήθεν» αδυναμίας εισαγωγών σε προϊόντα βασικά. Φυσικά, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναλογιστούμε πόσοι απελπισμένοι συνάνθρωποι μας γίνονται αυτόχειρες ή όλους αυτούς που ψάχνουν στα σκουπίδια για να διασκεδάσουν την πείνα τους και ακόμα όλους εμάς που έχουμε χάσει κάθε ελπίδα και έχουμε σταματήσει να ονειρευόμαστε. Πολιτικοί σχηματισμοί προσπαθούν την τελευταία στιγμή ανακοινώνοντας προγράμματα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Μέσα από παλαιοκομματικού τύπου εξαγγελίες προσπαθούν να προσεγγίσουν τους αγανακτισμένους πολίτες και να ρίξουν γέφυρες με το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα. Είναι δυνατόν να εξαγγέλλουν προσλήψεις χιλιάδων ανθρώπων στο δημόσιο καπηλευόμενοι την απελπισία τους; Είναι δυνατόν να μην λένε ούτε μία λέξη στο πρόγραμμα τους για τον τουρισμό που αποτελεί τη βαριά μας βιομηχανία; 

Ο κόσμος δεν συγκινείται πλέον από αυτά. Μπορούν να μας απαντήσουν αν έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε; Μπορούν να μας απαντήσουν αν έχουμε δικαίωμα να ελπίζουμε; Ε λοιπόν, δεν τους περιμένουμε άλλο ούτε παραμυθιαζόμαστε. Χρησιμοποιούμε το δικαίωμα μας να αυτοπροσδιοριζόμαστε και να ορίζουμε τις τύχες μας. Ο κυρίαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ  έχουμε την ικανότητα να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που με τέχνη στήνουν εμπρός μας και να κάνουμε την υπέρβαση κάνοντας βήματα σε μία πορεία σωτηρίας.
 Μπορούμε να απεμπλακούμε από το μνημόνιο.
 Μπορούμε να ταυτοποιήσουμε και να τιμωρήσουμε τους ενόχους με τη δήμευση των περιουσιών τους.
  
Μπορούμε να κάνουμε ένα ριζικά νέο ξεκίνημα.
Μπορούμε να κάνουμε ένα ορθολογικό οικονομικό σχεδιασμό.
 Μπορούμε, παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρούμε νέους συμμάχους στην εξωτερική πολιτική και νέες πηγές οικονομικής χρηματοδότησης ως μέλος της ζώνης του ευρώ.
 Μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο είδος κοινωνικής συναίνεσης.
  Μπορούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη σε νέα βάση.
  Μπορούμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας.
  Η μεγαλύτερη δύναμη της ΕΛΛΑΔΑΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ. Μέσα στο πέρασμα των αιώνων και προσθέτοντας περήφανες λέξεις στα κιτάπια της δική μας Ιστορίας αλλά, και της παγκόσμιας καταφέραμε να χαλυβδωθούμε. Χρησιμοποιώντας το πολυμήχανο μυαλό μας, την σύνεση, την περηφάνια αλλά και όποτε χρειάστηκε τη “φωτιά και το τσεκούρι”  καταφέραμε να πάμε μπροστά. Η Ιστορία, οι πρόγονοι και οι δάσκαλοι μας μέσα από τα γραπτά και τις πράξεις τους είναι οδηγοί μας.
Δεν επιδιώκουμε μεγαλεία, επιδιώκουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, επιδιώκουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε. Στη προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, γινόμαστε όλοι συμμέτοχοι σε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. 

Το οφείλουμε σε όλους εμάς, μπορούμε να τα καταφέρουμε και τα καταφέρνουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

                                                                                
           Με εκτίμηση
       Λυκούδης Σταύρος
Υποψήφιος Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου