Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Φύλακα Άγγελο είχε οδηγός σε δρόμο καρμανιόλα της Λειβαθούς.


Το κατεστραμμένο ολοσχερως αυτοκίνητο
Φύλακα Άγγελο είχε χθες το βράδυ ό οδηγός του αυτοκινήτου, που ανετράπη  και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες και κατεστράφη ολοσχερώς, έξω από τις  Κεραμειές του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειβαθούς. Το ατύχημα συνέβη υπό βροχή και μάλλον η υδρολίσθηση ήταν η αιτία.   Η ζώνη ασφαλείας έπαιξε σωτήριο ρόλο, αφού κράτησε τον οδηγό στη θέση του, και στη συνέχεια   πρόφθασε  να το εγκαταλείψει έγκαιρα.  Το ατύχημα έγινε στο δρόμο που συνδέει την Πεσάδα με το Αργοστόλι, και συγκεκριμένα λίγο πιο κάτω από την διασταύρωση  των
Κεραμειών, στο ρεύμα  προς Πεσάδα.  Ο οδηγός, που επέβαινε μόνος του στο αυτοκίνητο,  δεν έπαθε απολύτως τίποτα, και είναι καλά στη υγεία του, ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.  Ποιος νοιάζεται, όμως, για τα παλιοσίδερα.  
Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει  στροφή με ελαφριά κλήση, που στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και που όσοι θυμούνται, πριν ακόμη γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου, είχε στοιχίσει τη ζωή δύο νέων παιδιών. 
Με την ευκαιρία, ο δρόμος χαρακτηρίζεται καρμανιόλα. Ιδίως όταν ο καιρός είναι βροχερός. Είναι  πολυσύχναστος και δεν παρέχει καμία ασφάλεια.  Ανύπαρκτη  σήμανση, προειδοποιητικές πινακίδες και διαχωριστικές γραμμές.  Το οδόστρωμα του είναι  παμπάλαιο, σε άθλια κατάσταση,  ενώ σε κάποια σημεία που είχε γίνει  διαπλάτυνση, είναι «πασαλειμμένος» με άσφαλτο, πράγμα που δημιουργεί δυσκολίες στην οδήγηση.  Οι πολλές λακκούβες του, αναγκάζουν τους οδηγούς να πραγματοποιούν συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τις αποφύγουν, και αν περάσει κάποιος βράδυ που δεν γνωρίζει το δρόμο, σίγουρα πολλά από τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου του θα μείνουν στη άσφαλτο.  Όταν δε ο καιρός είναι βροχερός στο συγκεκριμένο σημείο δημιουργείται ρέμα που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες ατυχήματος λόγω υδρολίσθησης.
Ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο
Και εδώ βλέπουμε για άλλη μια φορά, την αδιαφορία ορισμένων  υπευθύνων,  και την ασέβεια τους  προς τους δημότες, που τους εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να τους εμπιστεύονται.   Μόνο που αυτή τους η αδιαφορία καθίσταται επικίνδυνη για την ασφάλειά μας και τη σωματική μας ακεραιότητα. Χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος δρόμος θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.  Όλοι οι τοπικοί άρχοντες τον περνούν καθημερινά αλλά κανείς δεν δίνει σημασία.
 Παρακαλείται ο Δήμος Κεφαλλονιάς  και ο κ Δήμαρχος που είναι γνωστός  για την ευαισθησία του και από τον οποίο περιμένουμε πολλά από αυτά  που οι προκάτοχοι του είχαν αφήσει στη τύχη τους, να κοιτάξει άμεσα το συγκεκριμένο λίαν επικίνδυνο, ιδίως τις βροχερές μέρες, κομμάτι  του οδικού δικτυού της Λειβαθούς, για να μην θρηνήσουμε θύματα …και σήμερα.


1 σχόλιο:

  1. Θα έπρεπε οι αρμόδιοι να ντρέπονται για την παρούσα κατάσταση της συγκεκριμένης οδού,που υφίσταται εδω και 25ετία....
    Επιτρέπεται να ειναι σε αυτην την άθλια κατάσταση ο δρόμος, όπου συνδέει το λιμάνι της Πεσσάδας, με το Αργοστόλι??? ποιά είναι η πρώτη εικόνα που αποκομίζουν οι τουρίστες ερχόμενοι απο την Ζάκυνθο για το νησί μας?? και την ασφάλεια των οδηγών και των επιβαινόντων, ποιός απο τους υπευθύνους,την υπολογίζει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή