Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο απο την άγρια εκτέλεση των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

          Έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο η άγρια εκτέλεση των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, του Γιάννη Ευαγγελινέλη 23 ετών και Γιώργου Σκυλογιάννη, 22 ετών από αδίστακτους κακοποιούς, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, χθες στου Ρέντη.
          Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι άλλοι δύο συνάδελφοι τους, που δέχτηκαν και αυτοί τα πυρά των κακοποιών.
          Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν,  σχετικά με το αν έγινε σωστή  εκτίμηση της κατάστασης,  ή υπήρξε σχεδιασμός για την αντιμετώπιση μιας επιχείρησης  ρουτίνας.
          Κάποιοι έμπειροι αστυνομικοί κάνουν λόγο ότι, πίσω από την άγρια εκτέλεση κρύβεται σπείρα κλοπής αυτοκινήτων, ενώ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής,  που διέκοψε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τουρκία, κάνει λόγο και για  ενδεχόμενο τρομοκρατίας.
          Ο κ Παπουτσής δήλωσε:
«Είτε οι δράστες προέρχονται από το χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, είτε από το χώρο της τρομοκρατίας έχουν επιλέξει τη συνέχιση του κύκλου του αίματος.
Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε συμπεράσματα όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει, οδηγεί όμως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί καλάσνικοφ χρησιμοποιούν και οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν και η τρομοκρατία. Γι αυτό, το επαναλαμβάνω, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα μέχρι να βρεθούν όλες οι ενδείξεις εκείνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι τότε όμως εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για αυτό το έγκλημα. Γιατί είναι έγκλημα αυτό το οποίο συνέβη. Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου. Και φοβάμαι ότι κινδυνεύουν και όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη τους για την προστασία των πολιτών»

          Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Γιάννης Μακρής κατήγγειλε ότι την ώρα της δράσης, όταν κλήθηκαν να συνδράμουν περιπολικά της αστυνομίας  δεν υπήρχαν, καθώς απασχολούνταν στη φύλαξη προέδρων ομάδων, «η αστυνομία είναι σε εγκατάλειψη».  Ακόμη δήλωσε ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό, όπως επίσης «δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάζουμε ανθρώπινες ζωές, όταν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

          Εκφράζουμε, μέσα από αυτή τη σελίδα, τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων νέων αστυνομικών και να ευχηθούμε η Ελληνική Πολιτεία, επιτέλους, να σκύψει με την δέουσα σοβαρότητα, πάνω στα πρόβλημα της συνεχούς αυξανόμενης εγκληματικότητας,   για να  μην υπάρξουν στο μέλλον, παρόμοια περιστατικά, που κόβουν το νήμα της ζωής  συνανθρώπων μας, που παλεύουν για επιβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου