Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Μνημόσυνο για τον Αντώνη Τρίτση. Παρόν ο Ηλίας Μπεριάτος. Στην Κεφαλονιά ξεχάστηκε.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1981

Μνημόσυνο για τον Αντώνη Τρίτση, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011, ημέρα του θανάτου του, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 
Η επιμνημόσυνη δέηση άρχισε στις 12:00 με την παρουσία περίπου εκατό ατόμων, παλιών φίλων και συνεργατών του Αντώνη Τρίτση αλλά και αρκετών ανωνύμων.
       
    
Επίσης παρευρέθηκαν, πολλά από τα μέλη του Ιδρύματος Τρίτση, ο Ηλίας Μπεριάτος,  ο Βουλευτής Κώστας Καρτάλης, ο τ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Τηνιακός, η έφορος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά κ. Έφη Αλεξάτου, η οποία επιμελήθηκε και το στολισμό του μνήματος,  ο Παναγής Κουτουφάς και άλλοι.
Το μνημόσυνο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου.  

Στην Κεφαλονιά, όμως, σιωπή για τον Αντώνη Τρίτση.  Όχι μνημόσυνο δεν έγινε, αλλά ούτε ένα δελτίο τύπου.   Κανείς δεν τον θυμήθηκε.  Ούτε οι άρχοντες του τόπου, ούτε  …παλιοί και καινούριοι  …σύντροφοι.  Όνειδος  για τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και τους «συντρόφους».   Τον διέγραψαν ίσως, από τη μνήμη τους.  Δεν θέλουν, φαίνεται, να σκαλίζουν το παρελθόν.  Σκαλίζοντας το παρελθόν, μπορεί να ξυπνήσει ο Λαός να θυμηθεί τις αξίες του Αντώνη, τα οράματα, τους αγώνες του, τον ρομαντισμό του και να κάνει σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα και αυτό δεν συμφέρει. 

 Διαβάστε ακόμη:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ: ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ 

1 σχόλιο:

  1. ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή