Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ συνεχίζει τη φορομπηχτική πολιτική της λεγόμενης ειδικής εισφοράς, των χαρατσιών. Η ΕΕ δίνει το πράσινο φως για την είσπραξη μέσω ΔΕΗ, αφού ο αρμόδιος επίτροπος δηλώνει καθαρά ότι «τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν για την είσπραξη των φόρων και τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργεια».

Απειλούν ότι θα κόψουν το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώσουν, δίνουν ανούσιες υποσχέσεις για εξαίρεση ορισμένων ακραίων περιπτώσεων αδυναμίας πληρωμής. Από τα χαράτσια προκλητικά εξαιρούνται οι βιομηχανίες, τα μεγάλα ξενοδοχεία, την ώρα που επιβαρύνονται οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Τα λαϊκά νοικοκυριά, μπροστά σε έναν βαρύ χειμώνα απειλούνται από τη συγκυβέρνηση να ζήσουν χωρίς φως, χωρίς θέρμανση, με τραγικές συνέπειες.


Να μαζικοποιηθεί ΤΩΡΑ η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ, πριν ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος. Να κτιστούν δεσμοί αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Σπίτι με σπίτι, γειτονιά με γειτονιά. Μέσα σε κάθε σχολειό, σε κάθε τόπο δουλειάς. Να διαλυθούν οι ενοχές ότι φταίμε οι ίδιοι για την κρίση που δημιούργησε και για την οποία πρέπει να πληρώσει η πλουτοκρατία. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Κανένας να μη νιώσει μόνος και αδύναμος.


Τα χαράτσια είναι άδικα και εξοντωτικά για τη λαϊκή οικογένεια, γι' αυτό είναι εξολοκλήρου παράνομα. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλους χωρίς εξαίρεση. Είναι 100% άδικο να υπάρχει άνθρωπος χωρίς ρεύμα, το οποίο αποτελεί σήμερα όρο ζωής.


ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

Πάμε σε ένα από τα συμβεβλημένα τραπεζικά καταστήματα με τα οποία συνεργάζεται η ΔΕΗ Α.Ε (ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΜΑRFIN - ΕGNATIA- EUROBANK –ΚΥΠΡΟΥ).

Λέμε στον υπάλληλο γραπτά το ποσό που θέλουμε να καταθέσουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ (κατανάλωση ρεύματος και δημοτικά τέλη ΜΟΝΟ), δίνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού μας και πληρώνουμε ένα ευρώ για την συναλλαγή μας.


Στη συνέχεια παίρνουμε την απόδειξη συναλλαγής, την οποία (μαζί με το λογαριασμό μας) προσκομίζουμε στο Εργατικό Κέντρο 10:00 π.μ. – με 13:00 όπου με μια ταυτότητα (υποχρεωτικά), υπογράφουμε μια υπεύθυνη δήλωση (την οποία παρέχει το ΕΚΚΙ) και με την οποία το εξουσιοδοτούμε να μας εκπροσωπήσει σε όποιες ενέργειες κρίνει αναγκαίες, ακόμη και νομικές.


Κάνουμε πράξη μέτρα όπως: Λουκέτα στα ρολόγια, να μην ανοίγουμε την πόρτα όταν έρχονται συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα, επανασύνδεση ρεύματος αν τελικά κοπεί, κ.ά. Όλοι και όλες μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε το χαράτσι και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Να επιβάλουμε το δίκιο μας. Η συνειδητοποίηση και η αλληλεγγύη είναι τα μεγάλα μας όπλα.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
στη ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 6.30 μ.μ. αμφ. 2ου – 3ου Γυμν.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Γενική Απεργία & συγκέντρωση 10.30 π.μ. με το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Παράσταση σε Δήμο - Περιφέρεια στις 1 το μεσημέρι για μεταφορές – λειτουργικά – υποσιτισμό




Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης

Ο Γενικός Γραμματέας
Γερασιμόπουλος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου