Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος για τη γέφυρα Δεβοσσέτου

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεσμεύθηκε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να ξεκινήσουν το συντομότερο οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης της ιστορικής γέφυρας Αργοστολίου.

Τόνισε ότι θα ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την εξέλιξη των διαδικασιών.

Ήδη, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού εξέδωσε έγγραφο, το οποίο απευθύνεται στην Κτηματική Υπηρεσία Κεφαλονιάς και αφορά την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την εκτέλεση του αρχαιολογικού έργου «Αποκατάσταση και ενίσχυση της γέφυρας DE BOSSET στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς».


Η ίδια υπηρεσία, σε άλλο έγγραφό της προς το Λιμενικό Ταμείο Αργοστολίου, ζητεί την έγκριση εκτέλεσης των εργασιών αυτών και επισυνάπτει το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα, όπου σημειώνεται η αντίστοιχη περιοχή.


Ήδη τα σχετικά έγγραφα έχουν προωθηθεί υπηρεσιακώς προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά προς επίσπευση των διαδικασιών, το Γραφείο του Υφυπουργού απέστειλε στις υπηρεσίες της Κεφαλονιάς επικυρωμένα αντίγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου