Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΚΗΣ ΦΟΡΤΕΣ: Επερώτηση για την ανεργία στην Π.Ι.Ν. "Μια ενέργεια που περικλείει ΑΝΘΡΩΠΙΑ".

Για την ανεργία στην ΠΙΝ

Επερώτηση
Του Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου της «Επτανησιακής Αναγέννησης»
21 Νοεμβρίου 2011

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

Κύριε Περιφερειάρχη
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το μήνα Αύγουστο του 2011 η ανεργία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκτοξεύτηκε στο πρωτοφανές ποσοστό 12,8%, από 5,6% που βρισκόταν τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 128,6% !!!) και 3,8% τον ίδιο μήνα του 2009 (αύξηση 236,8% !!!).
Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα Ιόνια Νησιά, όταν στους τρεις μήνες της καλοκαιρινής περιόδου ενώ υπάρχει η τουριστική δραστηριότητα η ανεργία καλπάζει σε διψήφια ποσοστά και φθάνει στο 11,3% έναντι 7,7% πέρυσι.                                                             Το ακόμα τραγικότερο είναι ότι το 70% των ανέργων αφορά τους νέους μέχρι 34 ετών.
Δυστυχώς τα παραπάνω επίσημα στοιχεία αμφισβητούνται βάσιμα ότι δεν αποτυπώνουν ούτε το μέγεθος της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες, αλλά ούτε και τη μελλοντική κατάσταση που προβλέπεται επιδεινούμενη.
Δυστυχώς, η ανεργία στα Ιόνια Νησιά δεν μας απειλεί, αποτελεί ήδη το υπ’ αριθμό ένα κοινωνικό πρόβλημα !
                                                                                                                      
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη η διαμόρφωση προϋποθέσεων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους άνεργους – όπως για παράδειγμα
η επίσπευση (επιτέλους!) των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. 

Με βάση όλα τα  παραπάνω ερωτάσθε:                                                                                                           

Τι πρωτοβουλίες προτίθεστε να λάβετε για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος

Γεράσιμος Φόρτες

Τηλεβόας Κεφαλονιάς:  Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο, παρά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο Μάκη το Φόρτε, που ασχολήθηκε με το τόσο σοβαρό θέμα της ανεργίας.  Ένα θέμα, ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, που κανέναν από τους …διοικούντες αυτόν τον τόπο,  ποτέ δεν έχει απασχολήσει.  

Είναι επιτακτική ανάγκη, με αφορμή αυτή την επερώτηση, να ασχοληθούν όλες οι αρχές  των νησιών μας, με αυτόν το φοβερό εφιάλτη της ανεργίας που σπάει τα κοντέρ.  

Αν υπάρχει μεράκι, θέληση και ανθρωπιά, πολλά μπορούν να γίνουν.  Ίσως, η δημιουργία κάποιων ημερίδων ή συνεδρίων  με θέμα, την εύρεση διεξόδου στο πρόβλημα της ανεργίας, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη, σε συνεργασία με επιστήμονες και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου, θα ήταν ένα καλό ξεκίνημα.  

Μάκη, και πάλι συγχαρητήρια, γιατί η επερώτηση που υπέβαλες περικλείει ανθρωπιά, κάτι που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας, ιδιαίτερα στους κατέχοντες την  εξουσία, σε όλες τις βαθμίδες.

ΤΗΛΕΒΟΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου