Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟΣ - ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 13.11.11
Η Ελλάδα περνά στην ιστορία της πολιτικής πρωτοτυπίας αφού καταφέρνει να αντικαταστήσει τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό από τον εκλεκτό των αγορών και των μεγάλων τραπεζικών συμφερόντων.
 

Έχουμε το Βατερλό της πολιτικής απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.
 

Η Ελλάδα απέκτησε Κυβέρνηση οπερέτα, ακυρώνοντας την αιρετή από το λαό κυβέρνηση του, με συμμετοχή ακροδεξιών βουλευτών. Κοινοβουλευτική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ακυρώνει κάθε ιδέα δημοκρατίας και να είναι σίγουροι, εξ’ άλλου η ιστορία το έχει δείξει, αυτοί που το επεδίωξαν ότι μόνο συμφορές μπορεί να φέρει αυτό το εγχείρημα.
 

Η συγκεκριμένη Κυβέρνηση, προϊόν διακομματικών διαπραγματεύσεων μακριά και έξω από το λαό, αποτέλεσμα των πιέσεων και των απειλών των δανειστών μας και της μαζικής και κατευθυνόμενης τρομοκρατίας μερίδας των ΜΜΕ, δεν έχει την ανάλογη λαϊκή εντολή.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα.

Ένα κόμμα με συγκεκριμένες αρχές, αξίες και καταστατικές διαδικασίες, που κανείς δεν μπορεί να τις ξεπερνά ή να τις καταργεί στην πράξη και το ίδιο δεν μπορεί να είναι θεατής των εξελίξεων.


Από τον περασμένο Μάιο έχει λήξει η θητεία σχεδόν όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Σ.Ε – Ν.Ε – Π.Ε και Ε.Σ.). Στις 11 Νοεμβρίου έληξε και η θητεία του Προέδρου.


Ταυτόχρονα οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και οι επιλογές της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης μεταφέρουν το πρόβλημα διάστασης αρχών και πράξεων στο κόμμα με διαλυτικά χαρακτηριστικά.


Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει και για όσα συμβαίνουν και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται εξ ονόματος του χωρίς τη νομιμοποίηση τους από κανένα όργανο και να προσδιορίσει την φυσιογνωμία του σαν κόμμα και να χαράξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.


Για αυτό το λόγο αποτελεί μονόδρομο η
ΑΜΕΣΗ σύγκλιση ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ και η εκλογή όλων των οργάνων του κινήματος .

Πρέπει να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και τις πολιτικές μας λειτουργίες αλλά και τη νομιμοποίηση των καθοδηγητικών μας οργάνων. Χρειάζεται ένα Συνέδριο σεβασμού των μελών και των οργάνων του. Χωρίς συγκεκριμένη οργανωτική δομή δεν μπορούμε να πάμε μακριά. Η συνέχιση των πειραματισμών σε διαδικασίες μαζικού τύπου μόνο γέλιο προκαλεί. Τα σοβαρά δημοκρατικά-σοσιαλιστικά κόμματα καθοδηγούν την κοινωνία και δεν σέρνονται στα καφενεία για να αποκτήσουν δήθεν κοινωνικά ερείσματα.


Σε κάθε περίπτωση
το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάει στις επόμενες εκλογές χωρίς προηγουμένως να έχει απαντήσει στα ανοικτά ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά θέματα που έχουν προκύψει.

Απάντηση σε όλα τα πολιτικά και οργανωτικά ζητήματα μπορεί να δώσει ΑΜΕΣΑ ένα ΑΝΟΙΚΤΟ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ - ΚΑΘΑΡΟ - ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, όπου θα δώσουμε απαντήσεις σ’ όλα.


Τέλος θα ήθελα να σημειώσω ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο για το οποίο έχει επιλεγεί και μόνο!


Βαθύ Πράσινο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου