Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το τελευταία γεγονότα στη Ν.Δ. και η αλήθεια για τον Πέτρο Αλιβιζάτο

Οι δυο διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στη Ν.Δ. έχουν προσωποποιηθεί στο πολεμικό σκηνικό ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Φαήλο Κρανιδιώτη. Η μια τάση είναι οι «φιλελεύθεροι» και η άλλη οι «σκληροί σαμαρικοί». Στην ομάδα των «φιλελευθέρων» επικεφαλής είναι οι Κυρ. Μητσοτάκης, Σπηλιωτόπουλος, Χατζηδάκης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης και Αντώναρος. Και στην ομάδα των «σκληρών σαμαρικών» ο Κρανιδιώτης και ο Χρύσ. Λαζαρίδης. Ο Μητσοτάκης μιλώντας για τον Κρανιδιώτη είπε: «Ο κ. Κρανιδιώτης είναι γνωστός για τους αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά για τη Ν.Δ. -εξ όσων γνωρίζω-δεν
έχει δώσει κανέναν αγώνα». Και ο Κρανιδιώτης μίλησε για «ανεπάγγελτους τσόγλανους». Στην ατζέντα των «σκληρών» είναι η πίεση προς τον Σαμαρά να μην συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ είναι αυτοί που έβαλαν στο στόμα του το φαιδρό: «συμμετέχουμε, αλλά δεν συγκυβερνούμε»!

Ο Σαμαράς προσπαθεί με κάθε τρόπο να απορροφήσει τους κραδασμούς, κάτι που όμως θεωρείται αν όχι ακατόρθωτο και αδύνατο, τουλάχιστον πολύ πολύ δύσκολο. Στο πλάι του έχει την δημοσιογράφο και βουλευτή της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή. Αυτή «τα βάζει» και με τα δυο μπλοκς της Ν.Δ. Πρόσφατα μάλιστα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM 99,5» χαρακτήρισε «Παναγιωτακόπουλο» τον Φ. Κρανιδιώτη, και «πριγκιπόπουλα» τους Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη. «Αγκάθι στα πλευρά του κόμματος» θεωρούν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες τον υιο Μητσοτάκη και σπεύδουν να ζητήσουν την άμεση διαγραφή του. Όμως, ως υιος Μητσοτάκη έχει ανταπόκριση μεγάλη στη βάση του κόμματος, γεγονός που εμποδίζει την διαγραφή.

H αλήθεια για τον Πέτρο Αλιβιζάτο

Ο Πέτρος Αλιβιζάτος είναι από τους ανθρώπους που στάθηκαν από την αρχή στο πλευρό του Σαμαρά. Γεγονός είναι ότι έχει βοηθήσει κατά καιρούς το κόμμα ενισχύοντάς το με κάθε τρόπο –ιδιαίτερα οικονομικό-. Είναι από τους ανθρώπους που ο Σαμαράς συνομιλεί και εμπιστεύεται.

Η επιλογή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι τυχαία. Έχει να κάμει με την βαθιά και ειλικρινή σχέση φιλίας που έχει από χρόνια με τον αδελφό του Σαμαρά, Αλέξανδρο. Η σχέση αυτή έχει ως βάση το Κολλέγιο Αθηνών, μέλη του οποίου είναι και οι δυο προαναφερθέντες, Πέτρος και Αλέξανδρος. Ο Πέτρος όμως, όσο κοντά και αν είναι στον Σαμαρά, θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός και ουδέποτε θα ακολουθούσε «σκληροπυρηνικές» γραμμές από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Δεν είναι από τους ανθρώπους των άκρων, γεγονός που τον διαφοροποιεί από τους περισσότερους στη Συγγρού. Και το βασικότερο είναι ότι είναι απόλυτα πιστός στο κόμμα και στις αρχές που αυτό αντιπροσωπεύει. Αυτά ακριβώς τα χαρίσματά του, και εάν φυσικά και αυτός το αποδεχθεί, θα τον φέρουν υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στην Κεφαλλονιά, γεγονός που θα πικράνει πολλούς ένθεν κακείθεν.

ΜΝΜ για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20.11.2011

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου