Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

"Τα Παιδιά της Χορωδίας" Από την Κινηματογραφική Λέσχη Αργοστολίου.


Την Τρίτη 15 Νοέμβριου στις 9.00μμ, στο ΘΕΑΤΡΟ ‘ΚΕΦΑΛΟΣ’, απο την Κινηματογραφική Λέσχη Αργοστολίου Θα προβληθεί η Ταινία, "Les Choristes (The Chorus)"
Τα Παιδιά της Χορωδίας

 Προέλευση: Γαλλική(2004)
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Μπαρασιέ
Μουσική: Μπρουνό Κουλαί
Θέμα:  Μια διαχρονική ιστορία για την παιδική ηλικία. 
Διάρκεια: 93΄ 

1948. Ο Κλεμάν Ματιέ (Ζεράρ Γινιό), ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σ’  ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Εκεί, μένει έκπληκτος από τη σκληρή πραγματικότητα της σχολικής ρουτίνας και κυρίως από τις ακραίες και αναποτελεσματικές μεθόδους που μέχρι τώρα είχε εφαρμόσει ο διευθυντής Ρασίν ( Φρανσουά Μπερλάν).
 
Ο Ματιέ αποφασίζει ν’ αρχίσει  έναν αγώνα για να προσφέρει μια πνοή αλλαγής στο αυστηρό ίδρυμα, διδάσκοντας στους μαθητές του τη  μαγεία και τη δύναμη της μουσικής, αλλάζοντας έτσι τις ζωές τους για πάντα.
 
Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κριστόφ Μπαρασιέ που συνοδεύεται από τους μαγευτικούς ήχους του Μπρουνό Κουλαί, ενός συνθέτη που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη μουσική του στις ταινίες «Ιμαλάια», «Μικρόκοσμος» κ.α.
 
Το έργο προτάθηκε για 2 Όσκαρ (Ξενόγλωσσης Ταινίας, Τραγουδιού) και απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου