Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Πρωθυπουργός από σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος. Τι δήλωσε.

Πρωθυπουργός, από σήμερα, της Κυβέρνησης Συνεργασίας, είναι ο Λουκάς Παπαδήμος.   Επιτέλους, μετά από ένα θρίλερ πέντε περίπου ημερών, η Ελλάδα απέκτησε Πρωθυπουργό.  Όλη η δήλωση του κ. Παπαδήμου, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, ως εντολοδόχου Πρωθυπουργού:"Αποδέχθηκα την εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά από πρόταση των πολιτικών αρχηγών να σχηματίσω κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.
Επειδή πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη που αναλαμβάνω είναι μεγαλύτερη.

Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο τμήμα της επαγγελματικής μου  ζωής   στην άσκηση οικονομικής πολιτικής τόσο  στην Ελλάδα όσο  και στην Ευρώπη.

Η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν γίνει, για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Η Ελλάδα βρίσκεται  σε ένα  κρίσιμο σταυροδρόμι.

Οι επιλογές που θα γίνουν ως προς την πορεία της και ως προς την πολιτική που θα εφαρμοστεί,  θα έχουν καθοριστική σημασία, για την ευημερία του ελληνικού λαού.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη. Αλλά τα προβλήματα, είμαι πεπεισμένος ότι θα επιλυθούν. Και θα επιλυθούν ταχύτερα  με μικρότερο κόστος και με αποτελεσματικότερο τρόπο, εάν υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και σύνεση.

Αν όλοι συνδράμουμε στη δύσκολη αυτή διαδικασία, προσαρμογής και ανόρθωσης της οικονομίας. Και για αυτό το λόγο έχει ιδιαίτερη σημασία ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά στο άμεσο μέλλον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η νέα κυβέρνηση είναι μεταβατική. Έχει ένα συγκεκριμένο έργο, που πρέπει να επιτελέσει. Το κύριο έργο της, είναι η υλοποίηση των συμφωνιών, της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης,  της 26ης Οκτωβρίου 2011, καθώς και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής, που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.

Είμαι πεπεισμένος ότι η συμμετοχή της χώρας, στη ζώνη του ευρώ, αποτελεί εγγύηση νομισματικής σταθερότητας. Είναι συντελεστής οικονομικής ευημερίας. 

Και η συμμετοχή της χώρα στη ζώνη του ευρώ, παρά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται, θα διευκολύνει την προσαρμογή της οικονομίας, και την ανάπτυξη της.  Και πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι, για το τελικό αποτέλεσμα, εφ’ όσον είμαστε ενωμένοι και συνεργαστούμε συστηματικά και στενά, για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Τέλος θα ήθελα να διευκρινίσω, ότι δεν τέθηκαν όροι προς  σε κανέναν πολιτικό αρχηγό.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου