Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η Κεφαλλονιά έδωσε τη μάχη αλλά χωρίς Ηγέτη. . Δεν θα κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο.


           Με μοναδική απούσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κεφαλλονιάς,  πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, η διαβούλευση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Έτσι   δήλωσε η Διευθύντρια της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Μαροπούλου..
          
Στη διαβούλευση είχαν κληθεί  και παρέστησαν οι Δήμαρχοι όλης της χώρας καθώς και οι διευθυντές Α΄ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.    Το Δήμο Κεφαλλονιάς , σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και με την παρουσία των Διευθυντών Εκπαίδευσης, είχε δεσμευτεί ότι θα εκπροσωπούσε ο Δήμαρχος κ Αλέξανδρος Παρίσης, ο οποίος για το λόγο αυτό είχε μεταβεί για την Αθήνα. 
          Τελικά την Κεφαλλονιά εκπροσώπησαν οι διευθυντές, της Α΄Βάθμιας εκπαίδευσης κ. Σ. Μαροπούλου και Β΄Βάθμιας κ. Δ. Μαρκάτος.  Επίσης παρέστη και ο βουλευτής μας κ. Σπύρος  Μοσχόπουλος,  ο οποίος ειδοποιήθηκε την τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό της απουσίας του κ. Δημάρχου.
          Παρ’ όλα αυτά, τα νέα για το νησί μας, είναι θετικά,.  Δεν θα κλείσει κανένα σχολείο στην Κεφαλλονιά. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο.  Και αυτό αποφασίστηκε  μετά από την παρέμβαση των παρευρισκομένων , εκπροσώπων μας,  αλλά και από την κατ’ ιδίαν  συνάντηση που είχαν με την Υπουργό κ. Διαμαντοπούλου.
           Έτσι για την ιστορία.  Προεκλογικά είχαμε  ακούσει τον κ. Παρίση, να  καυχάται  στις ομιλίες του, ότι σαν Βουλευτής Κεφαλονιάς, εν ονόματι  των  συμφερόντων  της Κεφαλλονιάς έμπαινε στα Υπουργεία και τα έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ, γυαλιά καρφιά..  Φιλονικούσε με τους πάντες, μέχρι και «καρεκλιές», έπαιζε, προκειμένου να πετύχει το δίκαιο για το νησί μας.  Αλήθεια  αυτές τις βαρέου τύπου καρέκλες , των Υπουργείων, πως τις σήκωνε;  Αλλά έτσι είναι οι Ηγέτες.  Πρόσφατα  τον παρακολουθήσαμε να συμπαραστέκεται στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Σχολείου  Διλινάτων, όπως επίσης να δηλώνει από την πρώτη στιγμή, ότι θα παλέψει για να μην κλείσει κανένα σχολείο στην Κεφαλλονιά.  Πως θα παλέψει, όμως δεν μας είπε.  Μια ευκαιρία είχε την έχασε.  Από αοριστίες έχουμε μπουχτίσει.  Το ΠΩΣ δεν μας το εξηγεί κανείς.  Καλά είναι να το ρωτάμε και να το απαιτούμε.
           Άραγε τι να έπαθε ο κ Δήμαρχος και δεν μας και δεν μας εκπροσώπησε;  Δεν είναι δυνατόν   να έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία τον δέσμευε να παραστεί και να εκπροσωπήσει  το Δήμο μας   Θα είχε κάτι πιο σοβαρό να κάνει στην Αθήνα, αλλά έστω  δεν βρήκε λίγο χρόνο, έτσι για τα μάτια του κόσμου.  Μήπως πήγε να συμβουλευτεί ειδικούς για τα εσωπαραταξιακά του.  . Στην Αθήνα έχει πολύ καλούς… Να προσλάβουμε κανέναν. Μόνο σωματοφύλακες θα προσλαμβάνουμε;  Και αυτοί θα μας είναι το ίδιο χρήσιμοι.  Ή  ίσως και να του διέφυγε.  Άνθρωπος είναι   Ας έστελνε τέλος πάντων έναν …αντιδήμαρχο ή έναν δημοτικό σύμβουλο που να είναι σχετικός με το θέμα της παιδείας.  …Κάποιον πρέπει να έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου