Εισαγωγικό σημείωμα από τον Υπεύθυνο Οργάνωσης Γιάννη Σαββόπουλο

Αγαπητοί συναγωνιστές

Όπως θα διαπιστώσετε η ημερομηνία της απόφασης είναι προγενέστερη της ανάρτησης, καθυστέρηση για την οποία είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος. Άσχετα από τον φόρτο εργασίας σε πολλά θέματα, η απόφαση αυτή όπως θα διαπιστώσετε είναι σημαντική και... τέτοιες δράσεις πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα, προκειμένου να γίνεται αντιληπτό από τον λαό ότι η Κ.Α.Π. πρωτοπορεί και είναι ουσιαστικά η φωνή που πρώτη είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Πριν την Ίδρυση δεν είχε ξανακουστεί δημόσια και τόσο ξεκάθαρα η θέση ότι πρόκειται για χούντα και για συγκεκριμένο σχέδιο πλήρους ξεπουλήματος της Ελλάδας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή που δεν οφείλεται όμως σε πρόθεση, αλλά σε υπερβολικό φόρτο εργασίας.

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΠΙΘΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Συνεδρίαση Τρίτης, 24.5.2011)

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Κ.Α.Π. καταλήξαμε στο ακόλουθο κείμενο, που πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τεθεί επίσης υπ' όψιν των μελών της Επιτροπής Οργάνωσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και της Επιτροπής Τύπου και Ενημέρωσης για συζήτηση και εμπλουτισμό.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να θέσουμε ως άμεσο στόχο όλων των Σπιθών την καθημερινή για λίγες έστω ώρες (λ.χ. 19.00-24.00) μιας τοπικής πλατείας ξεκινώντας από τις πιο μικρές, για να πάμε σε μεγαλύτερες ανάλογα με την απήχηση και προσέλευση του κόσμου. Η αρχή δεν μπορεί να γίνει με λιγότερα από 100 άτομα. Ποια η τεχνική; Κουβαλάμε μαζί μας πρόχειρα καθίσματα και πλακάτ με συνθήματα. Έχουμε ένα «βήμα» για να ανεβαίνουν εναλλάξ οι «ρήτορες» από τα μέλη μας, που θα διαβάζουν με τηλεβόα κείμενα που θα έχουν γράψει συλλογικά τα μέλη της κάθε Σπίθας. Για το λόγο αυτόν η κάθε Σπίθα θα πρέπει να παρακολουθεί την εθνική και τοπική πραγματικότητα, ώστε να εκμεταλλευτεί κάποιο σημαντικό γεγονός, που θίγει τους εργαζόμενους και τον λαό και να τους καλέσει να δραστηριοποιηθούν προτείνοντας τη μορφή της μαζικής κατάληψης, όπως έγινε στην Αίγυπτο και στην Ισπανία. Γι' αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έντονη ζύμωση στη γειτονιά, στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, με έντυπο υλικό και επί μέρους συγκεντρώσεις.

Εκτός από την γενική κατάσταση η κάθε Σπίθα θα πρέπει να παρακολουθεί σε τοπικό επίπεδο ποιοι θίγονται άμεσα: Άνεργοι, Απολυμένοι, Κλειστά καταστήματα, Εργοστάσια, Εργαστήρια, Επιχειρήσεις, Φτωχοί, Μαθητές, Φοιτητές, Δάσκαλοι, Καθηγητές (που θίγονται από την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας). Όπου υπάρχει κοινωνική πληγή, εμείς συμπαραστεκόμαστε, εξηγούμε πού οφείλεται αυτή η κατάσταση, γιατί γίνεται, ποιους εξυπηρετεί και από ποιους γίνεται. Ο ρόλος των διεθνών Μονοπωλίων, του ΔΝΤ και των Μεγάλων Τραπεζών, του Σόρος και των σχέσεών του με τον ΓΑΠ. Η ξένη εξάρτηση, Αμερικανοκρατία, Τρόικα, Μνημόνιο, Δανειοληπτική Σύμβαση. Η αντισυνταγματικότητα. Η ένοχη σιωπή του Συστήματος και ΟΛΩΝ των Κομμάτων. Η αδυναμία του πολιτικού κόσμου να δώσει λύση. Η μεταβολή της Βουλής σε όργανο της Τρόικα και ο παραμερισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με λίγα λόγια η μεταβολή του ισχύοντος Πολιτεύματος με την κυριαρχία της ξένης εξάρτησης, έτσι που τελικά να παίρνει τη μορφή της ξένης Κατοχής. Η ανάγκη για στράτευση και μαζική διαμαρτυρία και δράση από το Λαό. Η ανάδειξη της Κ.Α.Π. σε πρωτοπορία μέσα στη δράση. Σπίθα σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ανάψουμε μικρές τοπικές πυρκαγιές. Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Όταν δούμε ότι σε μια περιοχή, σε μια πόλη οι συνθήκες είναι εκρηκτικές, τότε βγαίνουμε μπροστά με τη μορφή της κατάληψης όπως την περιγράψαμε.

Τέλος θα πρέπει να εμπεδώσουμε μέσα στο Λαό ότι η μοναδική Λύση Σωτηρίας είναι η Μαζική Δράση, που πρέπει να πάρει τόσο εύρος και τόση δύνμη έως ότου γίνει δύναμη ιστορική με στόχο να γκρεμίσει το Σύστημα και την Ξένη Εξάρτηση και να επιβάλει στην Κυβέρνηση την Λαϊκή Κυριαρχία, που με τον α ή τον β τρόπο θα απαλλάξει τη χώρα μας από τα δεσμά των Δανείων-Χρεών και τόκων, καθώς και όλων των δεσμεύσεων που υπογράψανε διάφορες κυβερνήσεις πίσω από την πλάτη του Λαού και που εξυπηρετούσαν τα ξένα συμφέροντα και συγχρόνως πλουτίζανε την ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Συμφωνήσαμε επίσης ότι θα πρέπει κάθε μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης να χρεωθεί μια περιοχή:

Οργάνωση Αθήνας - Περιοχές

Αθήνα-Πειραιάς,
Αττική
Ανατολική Στερεά
Δυτική Στερεά
Θεσσαλία
Ήπειρο
Ιόνιοι Νήσοι
Αιγαίο-Δωδεκάνησα
Κρήτη
Πελοπόννησος.

Οργάνωση Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική
Δυτική Μακεδονία
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Νομίζουμε ότι είναι ανάγκη ο κάθε υπεύθυνος Περιοχής να πάει επί τόπου σε κάθε Πόλη, σε κάθε Σπίθα, για να συζητήσει με όλα τα μέλη το παραπάνω Σχέδιο Δράσης που προτείνουμε. Φυσικά θα προηγηθεί διαδικτυακή και τηλεφωνική συνεχής επαφή για την ενημέρωσή τους.

Θα πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να γίνουν βεβιασμένα. Αντίθετα θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη εποχή, τόσο από πλευράς αντικειμενικών συνθηκών όσο και από πλευράς αποφάσεων των Σπιθών.

Αθήνα, 24.5.2011

Μίκης Θεοδωράκης
Τα μέλη της Προσωρινής Συμβουλευτικής Επιτροπής

Το είδαμε στο:Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών-Μίκης Θεοδωράκης