Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου στον Δήμαρχο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΙΟΣ
»

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς κο Αλέξανδρο Παρίση το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαΐου 2011, προκειμένου να θέσει το αίτημα για πλήρη προσεισμικό έλεγχο και άμεση έναρξη των εργασιών επισκευής του σχολικού κτηρίου, που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Αργοστολίου.

Για την επισκευή του κτηρίου μας, όσον αφορά ζημιές που τεκμηριώνονται με το υπ’ αριθ. πρωτ. 3898/28-02-2011 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς στη συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου 2011, κατόπιν υπομνήματος που ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων κατέθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ζήτησε από τον Δήμαρχο να αντιμετωπισθούν οπωσδήποτε μέσα στους προσεχείς θερινούς μήνες και πριν την έναρξη των μαθημάτων της επόμενης σχολικής χρονιάς οι διαπιστωμένες ανάγκες του σχολείου. Καθώς τονίζεται σε σημείωμα που παραδόθηκε κατά την επίσκεψη «Η οποιαδήποτε δυσμενής οικονομική συγκυρία δεν μας απαλλάσσει από την υποχρέωση να υποβάλλουμε αιτήματα, ούτε από την ευθύνη για την επίλυσή τους. Ιδιαιτέρως δε τα προβλήματα, που σχετίζονται με την ασφάλεια των σχολείων, απαιτούν ιδιαίτερη ευαισθησία και έχουν αδιαμφισβήτητη την προτεραιότητα στην ιεράρχηση των κοινωνικών αναγκών».

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, αντιμετώπισε όμως θετικά το αίτημα του Συλλόγου και παρέπεμψε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις αναγκαίες συνεννοήσεις στην αρμόδια Σχολική Επιτροπή.

Από πλευράς Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων στη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο παρόντες ήσαν ο πρόεδρος κ. Διονύσης Γαρμπής, η γενική γραμματέας κα Ευφημία Διονυσάτου και οι κυρίες Βιολέτα Παντούλια και Ελένη Φραγκισκάτου. Παρούσα επίσης στην συνάντηση ήταν και η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ιωάννα Πεφάνη.


- Από το Δ.Σ. του Συλλόγου -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου