Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την 21η Μάη


Μήνυμα Ενότητα & Μνήμης

21 Μάη 1864

Η Ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα γίνεται
πραγματικότητα. Κάπως έτσι έκλεισε και τυπικά ένας τιτάνιος απελευθερωτικός αγώνας ενάντια στην Μεγαλύτερη Ιμπεριαλιστική Δύναμη της εποχής την Μ. Βρετανία με εκατόμβες νεκρούς. Ο νους μας τρέχει στους κρεμασμένους της Σκάλας, στους εξόριστους, στους κατατρεγμένους, γενικά του Ριζοσπαστικού Αγώνα με τους πρωτεργάτες του Επαναστάτες Ηλία Ζερβό, Ιωσήφ Μομφεράτο και έναν ατέλειωτο κατάλογο Επώνυμων και Ανώνυμων Αγωνιστών που με το αίμα τους έγραψαν απαράμιλλες σελίδες Ηρωισμού και Πίστης στα πανανθρώπινα ιδανικά της Ελευθερίας της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης.


Σήμερα 147 χρόνια μετά, ο αγώνας για την επιβίωση του Έθνους συνεχίζεται

Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αλήθεια ότι μπροστά στην διαγραφόμενη οικονομική καταστροφή, πήρε επώδυνα μέτρα τα οποία θίγουν κύρια τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθοσυντήρητους, την νεολαία και γενικά τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου ο ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης «Δεν μίσεψε, Δεν κιότεψε» και για άλλη μια φορά απέδειξε και αποδεικνύει κάθε μέρα ότι βασικό καθήκον του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , είναι να μαζέψει τα κομμάτια της πατρίδας όπως ακριβώς έπραξαν οι Ιστορικοί Ηγέτες Ελευθέριος Βενιζέλος, Νικόλαος Πλαστήρας, Γεώργιος Παπανδρέου και ο Ιδρυτής της Παράταξης Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Σε όσους δήθεν προοδευτικούς διακηρύσσουν ότι τάχα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ξεστρατίσει, αφού εφαρμόζει μνημόνια -ΔΝΤ κ.λπ. τους θέτουμε ένα αμείλικτο ερώτημα: « Αν η πατρίδα πτωχεύσει ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο;»

Ασφαλώς  θα το πληρώσουν οι μεγάλες λαϊκές μάζες που θα  οδηγηθούν στην απόλυτη ένδεια! Κάτι τέτοιο  η υπεύθυνη κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου δεν θα το επιτρέψει.

Τελειώνοντας αυτό το μήνυμα προς τον Κεφαλλονίτικο και θιακό λαό, δεν ισχυριζόμαστε ότι όλες οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση. π.χ. Η πρόσφατη  απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει 2 σχολές των Τ.Ε.Ι. μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Όμως όλη αυτή η σπέκουλα που παρουσιάζεται από κάτι δήθεν προοδευτικούς, μέσω των Μ.Μ.Ε., που πασχίζουν να ρίξουν ευθύνη στην Κοινοβουλευτική Εκπροσώπηση του Νομού, μας βρίσκει σταθερά αντίθετους, ενώ τελικά οι ίδιοι εκτίθενται ανεπανόρθωτα, αφού ο Λαός μας γνωρίζει και «διευθύνσεις και ονόματα».

Η Οργάνωσή Κεφαλονιάς & Ιθάκης διακηρύσσει ότι τα Τ.Ε.Ι. είναι δημιούργημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ενώνει την φωνή και τις ενέργειές της,  με κάθε επιφανή Κεφαλλονίτη που απαιτεί να παραμείνουν τα Τ.Ε.Ι. όπως ακριβώς τα εμπνεύστηκαν και τα καθιέρωσαν ο Ανδρέας  Παπανδρέου και ο Γεράσιμος Αρσένης.

Τιμάμε τις ρίζες μας!

Συνεχίζουμε τον Αγώνα !

Οι Γραμματείς των Τοπικών Οργανώσεων

 ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου