Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

ΜΑΡΚΟΣ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ: Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και συμπαγές μέτωπο.


Καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου που με τη μη εισαγωγή σπουδαστών σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ουσιαστικά οδηγεί στη συρρίκνωση και τελικά στο κλείσιμο τους.

Η απόφαση αυτή, για την οποία εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, βρίσκει κάθετα αντίθετους όλους τους φορείς των νησιών μας αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία έξω και πέρα από τις
όποιες πολιτικές ή κομματικές αντιπαραθέσεις.


Η απόφαση αυτή είναι αντίθετη επίσης με την πολιτιστική παράδοση των νησιών μας και με τη διάθεση της τοπικής κοινωνίας να στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία τους γιατί εκτός από την πνευματική και πολιτιστική τους σημασία αποτελούν και πολύ σημαντική  αναπτυξιακή υποδομή.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα αυτή την απαράδεκτη απόφαση που έχει ληφθεί χωρίς να γνωρίζουν τίποτε οι τοπικοί θεσμικοί  φορείς και οι πολιτικοί εκπρόσωποι των νησιών μας.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και συμπαγές μέτωπο όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας πέρα από τις όποιες άλλες αντιθέσεις για αγωνιστική δράση και κινητοποιήσεις.

Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε μαζί με τους άλλους τοπικούς φορείς στις ενέργειες που θα συμφωνηθούν για την υπεράσπιση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, για την αναβάθμιση και τη μετεξέλιξη του προς όφελος της κοινωνία των νησιών μας.
Μάρκος Κοτσιλίνης
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου