Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

 
                  Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα για «μεταφορά δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου Αργοστολίου στην Πάτρα και την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ληξουρίου σε Κ.Υ. βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του λαού στο νησί.  Αποτελεί στρατηγικό στόχο  και είναι ενταγμένη  στο γενικότερο σχεδιασμό που χρόνια τώρα έχουν σχεδιαστεί στην ΕΕ αλλά και βρίσκεται καταγεγραμμένη εδώ και χρόνια στο εκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ  και που έχουν τη συναίνεση του ΛΑΟΣ .
  
              Η καπιταλιστική οικονομική κρίση ανάγκασε τους πολιτικούς διαχειριστές του συστήματος να επιταχύνουν την εφαρμογή τους.
  
           Με τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί ή υλοποιούνται προωθούνται νέες περικοπές στην Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων και συρρίκνωση –συγχώνευση δημοσίων Νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα όπως προτείνεται και για το Νομό μας.
  
           Τα παραπάνω μέτρα πρέπει να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό! .

           Οι «σπατάλες»   και το «νοικοκύρεμα» στην Υγεία και την Πρόνοια  που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ο Δούρειος Ίππος προκειμένου να επεκταθούν οι περικοπές των κρατικών και ασφαλιστικών παροχών στους εργαζόμενους .

            Μείωσαν φέτος την κρατική χρηματοδότηση κατά 600εκατ., στα δημόσια νοσοκομεία και 168εκατ στην Πρόνοια Αντίθετα η κρατική στήριξη στις τράπεζες έχει φτάσει στο ποσό των 75 δις ευρώ Δηλαδή για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων υπάρχουν λεφτά, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν υπάρχουν!!!

             Το κόστος στην υγεία το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φάρμακου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του υγειονομικού υλικού .
  
             Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνολικά κέρδη μόνο των εκατό μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών το 2009  μέσα στην κρίση ήταν 516.000.000,00 ευρώ.

             Η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει το κράτος από αυτό το κόστος χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων. Γι’ αυτό και το μεταφέρει στους εργαζόμενους με τη φορολογία ,τις εισφορές μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία  κ.λ.π..
   
              Στην ίδια κατεύθυνση προωθεί τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και ΚΥ δηλαδή να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις , στην κατεύθυνση αυτή είναι και η πληρωμή των 5 ευρώ για επίσκεψη σε γιατρό.  Το ύψος των κερδών από την πώληση των υπηρεσιών τους και της περιουσίας τους είναι αυτό που καθορίζει τη συγχώνευση- κλείσιμό τους και όχι οι λακές ανάγκες.
   
              Με τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προωθείται η ενιαία ελάχιστη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους ασφαλισμένους, προνοιακού επιπέδου και ο εξαναγκασμός τους να πληρώνουν ακόμα μεγαλύτερα ποσά, με ιδιωτική ασφάλιση, με ζεστό χρήμα, ακόμα και με πιστωτικές κάρτες, για ακόμα περισσότερες υπηρεσίες που δεν θα καλύπτουν πλέον τα ασφαλιστικά ταμεία
 
 
             Υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος προς όφελος του λαού!

             Η Υγεία μπορεί να παρέχεται ως κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα, ισότιμα και δωρεάν σε όλους, χωρίς εισφορές και πληρωμές, χωρίς διακρίσεις. Το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει και μπορεί να παρέχεται σε όλους όσοι το έχουν ανάγκη. Μπορεί να υπάρχει πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών, δραστική μείωση των επαγγελματικών ασθενειών και εργατικών ατυχημάτων. Υπάρχει πλούτος και τα επιστημονικά και τεχνολογικά μέσα που το επιτρέπουν. Το εμπόδιο είναι τα μεγάλα συμφέροντα!

             Γι' αυτό χρειάζεται ένα καλά οργανωμένο κίνημα της συμμαχίας της εργατικής τάξης, των μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, που θα παλεύει για την προστασία της υγείας του λαού, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής 

            Γι' αυτό χρειάζεται να δυναμώσουμε την πάλη μας, για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης. 

            Γι' αυτό πρέπει να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί δύναμης. Να χάσουν έδαφος οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας (τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ). Να χάσουν έδαφος οι δυνάμεις αυτές που προσχηματικά επικαλούνται τους συσχετισμούς για να δικαιολογήσουν το συμβιβασμό τους με κάποια μερεμέτια του σημερινού, βαθύτατα ταξικού συστήματος Υγείας. Τώρα να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, στην τρόικα, να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Καλούμε τα σωματεία να συζητήσουν και να πάρουν στα χέρια τους το μεγάλο αυτό πρόβλημα για τη ζωή του λαού.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και Επείγουσας Ιατρικής, πανελλαδικά ανεπτυγμένο σε όλες τις βαθμίδες του, σύγχρονα εξοπλισμένο, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθούν οι εισφορές στον κλάδο υγείας για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες.

           Κατάργηση των 5 ευρώ και κάθε πληρωμής, συμμετοχής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

           Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις ανάμεσα στο δημόσιο τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία με τον ιδιωτικό τομέα. Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές μονάδες Υγείας πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις για σύγχρονη, ποιοτική λειτουργία τους.

           Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος ή μετανάστης, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τον ίδιο και την οικογένειά του.

           Κανένα δημόσιο νοσοκομείο να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί, στο Νομό.  Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

          Κρατικό φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων και προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Φάρμακο.

          Πλήρη εξοπλισμό των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας με εξοπλισμό βιοϊατρικής τεχνολογίας».

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου