Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Επιστολή στην κ. Διαμαντοπούλου και σε άλλους αποδέκτες.

         Ο Σπουδαστικός Σύλλογος του Τμήματος Τεχνολογίας, Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Κεφαλονιάς, απέστειλε επιστολή στους:  Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, Βουλευτή Κεφαλονιάς Σ. Μοσχόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή,  Δήμαρχο Κεφαλονιάς Α. Παρίση,  Πρόεδρο Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ν. Μαραβέγια, Μόνιμο Εκπαιδευτικό προσωπικό Τμήματος,  Έκτακτο Εκπαιδευτικό προσωπικό Τμήματος,  Γραμματεία Τμήματος.
Η επιστολή έχει ως εξής:

          Σχετικά με το δελτίο τύπου της Υπ. Παιδείας μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους που μετέβησαν στην Αθήνα , θεωρούμε ότι η μη εισαγωγή υποψήφιων το έτος 2011-2012 σημαίνει κλείσιμο των τμημάτων. Η Υπουργός έδωσε προσχηματικές εγγυήσεις (πολυνησιωτικότητα), ασαφή σχέδια αναδιάρθρωσης και υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας, μίλησε ακόμα και για ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την στιγμή που το συρρικνώνει και το οδηγεί στην καταστροφή, κόβοντας του 1620 θέσεις εισακτέων.
 
          Αναρωτιόμαστε, πως μεταξύ άλλων αναφέρεστε σε στόχους για πραγματική συμμέτοχη σπουδαστών, εκπαιδευτικό έργο με αποτέλεσμα και ουσιαστική επίδραση στην τοπική ανάπτυξη, αποφασίζοντας την μη εισαγωγή εισακτέων ; Πως μπορεί να επιτευχτεί η συμμέτοχη σπουδαστών όταν μας βάζετε λουκέτο για ένα ακαδημαϊκό έτος ; Πως η απόφαση σας αυτή βοηθά το εκπαιδευτικό έργο και στηρίζει την τοπική ανάπτυξη ;
Σας υπενθυμίζουμε πως το τμήμα μας αναβαθμίστηκε πριν δυο χρόνια, όταν και μετονομάστηκε από Βιολογικής Γεωργίας σε Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων.
 
          Έκτοτε  βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία όπως αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό εισακτέων όπου και σημείωσε άνοδο έως και 80%. Το δε εκπαιδευτικό έργο έχει να επιδείξει επιστημονικές έρευνες και μελέτες  υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου όπως αυτές του εργαστηρίου μικροβιολογίας, δίνοντας σημαντική ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου.
 
           Αναγνωρίζοντας τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων που αποφάσιζαν την διάθεση των 350 θέσεων, σας ζητούμε έστω και την υστάτη στιγμή την εισαγωγή ενός ρεαλιστικότερου αριθμού θέσεων (τουλάχιστον 150), ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.
 
             Η ουσιαστική αναβάθμιση του τμήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της άμεσης στήριξής του από τους αρμοδίους, με συγκεκριμένες ενέργειες όπως λόγου χάρη η κατοχύρωση των νέων επαγγελματικών δικαιωμάτων και όχι με καταδικαστικές αποφάσεις που πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του Ιδρύματος.
           
           Υ.Γ. : Απαιτούμε λεπτομερή ανάλυση όλων των δεδομένων που αφορούν το τμήμα μας στην παρουσίαση του προγράμματος για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στις 31 Μαΐου.
 
 
Για το Δ.Σ.
 

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γ.Γραμματέας
  Γ.Τριανταφύλλου                                                        Σ.Κουρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου