Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Οι συζητήσεις για τα σοβαρά ζητήματα της παιδείας υποβαθμίζονται από τη Δημοτική Αρχή.

Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχουν προς συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Κεφαλονιάς ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα (υποβαθμίσεις δημοτικών σχολείων Δειλινάτων – Χιονάτων, προτάσεις για ιδρύσεις σχολείων, μεταφορές, λειτουργικές δαπάνες κ.λ.π.) και η συνεδρίασή της να έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής σε ένα μικρό και απομονωμένο χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεδρίαση έχει αιτηθεί από πλευράς μας εδώ και πολύ καιρό και πραγματοποιείται κάτω από λαϊκή πίεση.

Το γεγονός ότι παρά τις διαρκείς εκκλήσεις μας και παρά σχετικές δεσμεύσεις η Δημοτική Αρχή υποβαθμίζει τη συνεδρίαση, αντικειμενικά διευκολύνει την κυβέρνηση στην εφαρμογή της πολιτικής της. Είναι ευθυγράμμιση στη συναίνεση και στην υπονόμευση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Η συνεδρίαση πρέπει να μεταφερθεί για το απόγευμα της ίδιας μέρας, να πραγματοποιηθεί στο θέατρο Αργοστολίου, να είναι δημόσια και με κάλυψη από τα ΜΜΕ. Θα πρέπει να κληθούν οι δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης που έχουν αρμοδιότητα για τα ζητήματα, ο Αντιπεριφερειάρχης που είναι αρμόδιος για τις μεταφορές των μαθητών, ο Δήμαρχος για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Υπουργό Παιδείας αναφορικά με τα σχολεία και κάθε άλλος που κρίνεται ότι διευκολύνει τη συζήτηση.

Επίσης, θα πρέπει να κληθούν και φορείς που δεν ανήκουν στους πάγιους αποδέκτες της πρόσκλησης (π.χ. Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που υποβαθμίζονται), ώστε η συγκεκριμένη συζήτηση να έχει ουσία και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο το σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο για την παιδεία, που εννοείται πρέπει από τώρα να προγραμματιστεί.


Μποφυλάτος Πέτρος, εκπρόσωπος του ΕΚΚΙ
Γεωργόπουλος Διονύσης, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου