Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά το συμβούλιο.

           Καμιά συναίνεση, καμιά συγκατάθεση, καμία αποδοχή, από τους πολιτικούς αρχηγούς προς την   Κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει εθνική συνεννόηση, για να γίνουν τα αναγκαία βήματα, για το μέλλον της Ελλάδας.


         Χθες το βράδυ συνεργάτες του Πρωθυπουργού δήλωναν ότι:  «Στο ανώτατο Πολιτειακό επίπεδο, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, όλοι οι αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους και να καταγραφούν, αρκεί να επιδειχθεί και να πρυτανεύσει σοβαρότητα και ευθύνη

            Σήμερα μετά από το πολύωρο συμβούλιο οι πολιτικοί αρχηγοί δήλωσαν:  

            Αντώνης Σαμαράς: «Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι η μόνη διέξοδος της χώρας»,  «Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για συναίνεση. Συγκάλεσε μία σύσκεψη χωρίς κανένα καινούριο στοιχείο και χωρίς περιεχόμενο. Η ΝΔ δε δέχεται εκβιασμούς που ακυρώνουν το νόημα της Δημοκρατίας»

            Γιώργος Καρατζαφέρης: Μια δήλωση μυστήριο.  «Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π.Χ., ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία ούτε την ημερομηνία»,  «Η καρέκλα δυστυχώς κάποιων είναι πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα!»
            Αλέκα Παπαρήγα: «Εμείς είμαστε εδώ και οι άλλοι απέναντι».  Επίσης αναφέρθηκε σε ωμό εκβιασμό και ιδεολογική τρομοκρατία στον Ελληνικό Λαό, και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι ζητά συνευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.  Ακόμη δήλωσε ότι  «επείγει η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και του παλλαϊκού Μετώπου».
            Αλέξης Τσίπρας: «Ο πρωθυπουργός νίπτει τας χείρας του και ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα πολιτικά κόμματα», επίσης «Ο πρωθυπουργός δεν μας εξήγησε γιατί ο ελληνικός λαός οφείλει άλλο πόνο. Δεν μας εξήγησε για πόσο θα κυβερνά με σύμμαχο το φόβο», «Ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας, η οποία θα διαπραγματευτεί  με τους δανειστές της». Ακόμη χαρακτήρισε την κυβέρνηση ότι είναι επικίνδυνη και «το καλύτερο, που έχει να κάνει, είναι να φύγει το συντομότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου