Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε.Ι.

 
          Όταν η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εννοεί την πλήρη υποβάθμισή της. Σε καμία άλλη περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας δεν αμφισβητήθηκε και δεν υπονομεύτηκε τόσο ωμά και απροσχημάτιστα η εκπαίδευση σαν δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. 

         Το Υπουργείο Παιδείας αποδεικνύεται στον καλύτερο Καλλικρατικό υπηρέτη και οι συνεχιζόμενες συγχωνεύσεις και κλεισίματα σε όλες τις εκπαιδευτικές  βαθμίδες οδηγούν ολοταχώς στην συρρίκνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Περικοπές όχι μόνο στις χρηματοδοτήσεις αλλά και στο προσωπικό και ακόμα στο ίδιο το επίπεδο μόρφωσης.

         Με σημαία το Δ.Ν.Τ. η κυρία Διαμαντοπούλου, δίνει τις προσωπικές της «εξετάσεις» για την μετα-Παπανδρεϊκή εποχή.

         Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας στις 10/5/2011 αργά το βράδυ και μιλά για το κλείσιμο 24 τμημάτων Τ.Ε.Ι., ταρακούνησε όχι μόνο την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία.

         Από τα 8 εν ενεργεία τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων , μέσα σε μία νύχτα καταργεί τα 3 τμήματα του, δείχνοντας τον δρόμο για την οριστική κατάργηση του Τ.Ε.Ι.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε στο internet , την παραμονή μιας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και την παραμονή των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

        Όσο αφορά το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Ληξούρι, αποφασίστηκε το κλείσιμό του, παραβλέποντας το γεγονός πως βρίσκεται σε συνεχή αύξηση εισαγόμενων φοιτητών ( το 2010-2011 γράφτηκαν 300 τουλάχιστον νέοι φοιτητές), παρέχει άμεση πτυχιακή επαγγελματική αποκατάσταση , και διαθέτει εξελικτικό επίπεδο μόρφωσης από ιδιαίτερα προσεγμένο εκπαιδευτικό στελεχικό δυναμικό.

         Το δε τμήμα Βιολογικής Γεωργίας στο Αργοστόλι διαθέτει όλα τα εφόδια για την πραγματική βιωσιμότητα του στηριζόμενο στις νέες μορφές καλλιέργειας κάνοντας πράξη την προοπτική για πράσινη ανάπτυξη.

        Αυτή τη στιγμή όλοι οι ήδη υπάρχοντες φοιτητές όλων των τμημάτων βρίσκονται μετέωροι μιας και δεν αναφέρεται πουθενά στο δελτίο τύπου για το τι πρόκειται να γίνει για την υπόλοιπη εκπαιδευτική τους πορεία.

         Οι επιπτώσεις δεν ακουμπάνε μόνο τους φοιτητές αλλά και ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό που έχει αγκαλιάσει όλα αυτά  τα  χρόνια το Τ.Ε.Ι. Την κοινωνία που σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα όπως είναι  το επερχόμενο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

        Για τη σημερινή  κατάσταση ευθύνες πρέπει να αποδοθούν στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ , που έχοντας συγκεκριμένες πολιτικές μεθόδευσαν την απαξίωση των αιτημάτων του Τ.Ε.Ι. για αναβάθμισή του.

        Καλούμε το Βουλευτή του νομού μας και την Δημοτική Αρχή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ή να παραιτηθούν.

         Αρκετά απαξίωσαν τον τόπο μας . Ήδη η θητεία τους,  υπηρετώντας συνειδητά  το μνημόνιο,  έχει σημαδέψει με το χειρότερο τρόπο την πορεία του τόπου .

         Καλούμε το λαό να κινητοποιηθεί στο πλευρό των φοιτητών προκειμένου να παλέψουμε μαζί για την αποτροπή του κλεισίματος των Τ.Ε.Ι.

       Το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας δεν μπορεί να στηριχτεί σε μνημονιακές πολιτικές ξεπουλήματος των πάντων.

        Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής με επίκεντρο την Αριστερά,για κοινωνική δικαιοσύνηγια το δικαίωμα στην εργασία
για Δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία 
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου