Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Μ. Καρχιμάκης: "Το ΤΕΙ δεν κλείνει!"

Επιστολή του γραμματέα του Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λασιθίου, Μιχάλη Καρχιμάκη

 Την παρακάτω επιστολή, με την οποία διαβεβαιώνει ότι το Τμήμα ΤΕΙ Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφορικών Συστημάτων στον Άγιο Νικόλαο δεν κλείνει, απέστειλε ο βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχ. Καρχιμάκης, προς τους Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας & Χερσονήσου και Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Κουνενάκη.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη,

Κύριε Δήμαρχε,
Φίλες και Φίλοι
       
        Η δικαιολογημένη ανησυχία και υπαρκτή αγωνία όλων μας, για τη συνέχιση και λειτουργία του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφορικών Συστημάτων στον Άγιο Νικόλαο, μας βρίσκει ενωμένους σε αυτή την ανάγκη.

         Σήμερα, σε αυτή την συνάντηση όλων, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η βούληση και η προσπάθειά μου, -όπως ήταν ισχυρή και έφερε αποτέλεσμα για την ίδρυση του πρώτου Τμήματος ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο-, έτσι και τώρα παραμένει αταλάντευτη στην κατεύθυνση όχι μόνο της συνέχισης αλλά και της περαιτέρω ενίσχυσης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου Τμήματος.

         Η συνάντηση που είχαμε μαζί με τον Δήμαρχο Αγ. Νικολάου και την Διοίκηση του ΤΕΙ Αγ. Νικολάου, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μου δίνει τη δυνατότητα να ισχυριστώ, να σας διαβεβαιώσω και να δεσμευτώ, ότι το Τμήμα δεν κλείνει.

          Στόχος μας είναι η διατήρηση, η συνέχιση και η αναβάθμισή του, σε μια κατεύθυνση αποτελεσματικής σύνθεσης με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας, κάτι που επιδιώκεται για το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό, ώστε να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο εκπαιδευτικό και αναπτυξιακό σύνολο.

          Τα παραπάνω μπορούν να τα διαβεβαιώσουν, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η Διοίκηση του ΤΕΙ, που ήταν παρόντες στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

           Είμαστε εδώ και κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε από τη νέα χρονιά να έρθει και θα έρθει,
η δικαίωση των επιδιώξεών μας, για μια βιώσιμη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στον Άγιο Νικόλαο και στο Νομό μας γενικότερα.

         Όσον αφορά τη δική μου συμβολή στα θέματα που κάθε φορά ανακύπτουν, είναι θεωρώ σε θέση να διαβεβαιώσουν την αυτονόητη συμπαράστασή μου, τις διεκδικήσεις και τους διαρκείς μου αγώνες για τον Νομό, τόσο οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων, όσο και οι υπόλοιποι πολίτες όπως με γνωρίζουν μέσα από την πολυετή μου δράση.

         Με την ίδια στόχευση, την ίδια αγωνία και προσπάθεια λειτουργώ και στην συγκεκριμένη περίπτωση του ΤΕΙ που μας ανησύχησε και μας προβλημάτισε όλους.

        Θα ήθελα όμως, να σας επαναλάβω και να σας τονίσω, ότι το ΤΕΙ δεν κλείνει.
       
        ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
Δείτε την  παραπάνω επιστολή στο cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου